witam czy ktoś z was próbował zwiększyć moc w przypadku tego silnika ?? z tego co wyczytałem w przypadku większość dieseli można stosować cip tuning bez uszczerbku dla silnika i osprzętu... czy ktoś z was robił takie modyfikacje i co może się z tym wiązać prócz zwiększenie spalania ??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zwiększenie mocy w 1,7 ctdi
Collapse
X
-
witam
Kilka miesięcy temu założyłem chipa do chani takiej jak Twoja i jestem bardzo zadowolony jest to najmocniejszy bo zwiększający moc do 131km i moment do 305 co ci mogę powiedzieć charakterystyka obrotów zmienia się nie ma takiej dziury turbo czuć jak turbo zaczyna ciągnąc(to jest tak jak by zaczęła najpierw jedno turbo działać a później drugie) największa różnica jest w momencie obrotowym jedziesz po mieście wolno na trojce dodajes gazy a on pomału się zbiera.Chip ma pełna regulacje w każdej chwili możesz go jeszcze podkręcić(na Twoje ryzyko)w każdej chwili możesz go zdemontować a założenie zajmuje 5 minut.Ze spalaniem jest tak jak jeździsz normalnie wolno i spokojnie pali tak samo dopiero jak dasz mu w palnik pociągnie trochę więcej (1-1.5l) niestety na powietrze nie chcę chodzić ha ha z żywotnościom nie wiem bo zarazie spoko jeździ.Pozdrawiam
Chiptuning RaceChip - Honda Civic 1.7 CTDI, 1686ccm, 74kW (ca.101PS)
-
Zamieszczone przez polus1982 Zobacz postaKilka miesięcy temu założyłem chipa do chani takiej jak Twoja i jestem bardzo zadowolony jest to najmocniejszy bo zwiększający moc do 131km i moment do 305 co ci mogę powiedzieć charakterystyka obrotów zmienia się nie ma takiej dziury turbo czuć jak turbo zaczyna ciągnąc(to jest tak jak by zaczęła najpierw jedno turbo działać a później drugie) największa różnica jest w momencie obrotowym jedziesz po mieście wolno na trojce dodajes gazy a on pomału się zbiera.Chip ma pełna regulacje w każdej chwili możesz go jeszcze podkręcić(na Twoje ryzyko)w każdej chwili możesz go zdemontować a założenie zajmuje 5 minut.Ze spalaniem jest tak jak jeździsz normalnie wolno i spokojnie pali tak samo dopiero jak dasz mu w palnik pociągnie trochę więcej (1-1.5l) niestety na powietrze nie chcę chodzić ha ha z żywotnościom nie wiem bo zarazie spoko jeździ.Pozdrawiam
Chiptuning RaceChip - Honda Civic 1.7 CTDI, 1686ccm, 74kW (ca.101PS)
Jak wrażenia z jazdy na tym chipie po miesiącu bo zastanawiam sie na zakupem tego cacka warto wydac te pare złoty? Bo kusi mnie strasznie
pozdr
Comment
-
Zamieszczone przez civic03 Zobacz postaa zmieniałes klocki i tarcze na mocniejsze? bo wydaje mi sie ze powinienes przy takiej mocy.
Comment
-
odnośnie tego chip tuningu dowiedziałem się co nie co od fachowca, który pracuje w aso hondy a prywatnie kręci różne cacka dla pewnego teamu..... no i powiedział mi tak chcesz podkręcić na 130 kucy to zacznij od wymiany turbo no i masz 130 kucy. sam chip tuning przy oryginalnej turbinie wykończy ją za około 50 kkm.... To opinia fachowca w tej dziedzinie....może wam będzie pomocna. Jak dojdę trochę do kasy to pewnie tak też sam zrobię. A koszt takiej turbiny hmmmm pewnie niewiele większy od tego chipa. Wstępnie mi określił że taką turbinę mogę za 1 tys. zł dostać np. od jakiegoś ducato hheee pozdrawiam fanów mocy!!!
Comment
-
taki chip którego sobie sam montujesz jest nic nie warty. Co więcej możesz sobie narobić tylko kłopotów. To musi być zrobione przez profesjonalna firmę która się zna na tym i pisze program pod dane auto. Każda z naszych civicow jest inna... inny przebieg, stan silnika itp. i to od tego zależy ile koni zrobią z auta. Bezpieczny przyrost w tym silniku jest 25KM i 40Nm. Co do turbo to nie polecam zmiany bo rozmawiałem z kilkoma najlepszymi firmami w Polsce i w tych silnikach nie ma sensu wymieniać turbo bo przy mocy powyżej 130KM silnik nie wytrzymuje i pęka jakiś wałek. pozatym wymiana turbo to koszt ok 3 tys a dobry program w profesjonalnej firmie która zrobi to najlepiej to koszt ok 1300-1500zł. Kilka razy zostanie auto z hamowane i zrobią prosty wykres, że w większości zakresu obrotów bedzie ta sama moc, a nie że powiedzmy przy 2 tys mamy 100KM a przy 4 tys 130KM. Uważam, że jak już coś takiego robić to u profesjonalistów a nie jakieś wtyczki itp.
Mogę polecić firmy JET TRONIC ( w niej będę już niebawem robił program) Wrocław, DYNO-SOFT Wrocław, COPM SPORT Bielsko biała.
Natomiast mam dużą chęć zamontowania blow offa i szukam kogoś kto już ma i mógłby coś doradzić.
Comment
Comment