Dlaczego nowe diesle są takie wrażliwe na paliwo?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wrażliwość nowych diesli na paliwo
Collapse
X
-
W moim przypadku kiedy jeździłem ostatnie 3 lata na verva diesel - bo błędnie myślałem ze to cos da - to miałem częstsze wypalanie dpfa. Zmieniłem teraz na efecta i wypalanie mam rzadsze, a nic nie straciłem na mocy.
Zawsze ta sama stacja.4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip
If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
Its better to have it and not need it, then need it and not have it.
Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ
-
Zamieszczone przez Andrzejhonda1 Zobacz postaDlaczego nowe diesle są takie wrażliwe na paliwo?
Technologia wtrysku idzie do przodu cały czas, coraz większe ciśnienia na układzie CR, równa się to z coraz większą precyzją wtryskiwaczy, przez to paliwo musi być z pewnegp źródła i najwyższej jakości..
Do tego wraz z normą euro6 wiele wynalazków eco, częste wypalanie dpf itd.
Comment
-
Zamieszczone przez Andrzejhonda1 Zobacz postaDlaczego nowe diesle są takie wrażliwe na paliwo?
Moim zdaniem nie ma co ucierać takich stwierdzeń, a mam do czynienie z dieslami długo i obecnie to naprawdę jest sielanka z dieslami. Z DPF ami to co innego jest gorzej i drożej.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Miałem sporo diesli i ostatnie problemy z wtryskami etc to miałem w Civicu w 2009/2010r. Czy to była wina paliwa ? nie wiem. Przebieg był juz spory, bo powyżej 150 tys km.
W ostatnich 13 latach zero problemów (Focusy, 308, Golfy, Passaty, Mercedes) - silniki klasyczne 2.0.Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
...ale te passaty i inne civicy wszelkie diesle to może i inne nie były takie wrażliwe, tylko przypomnijcie sobie ile było treści w komunikatach UOKIK i w ogóle w treściach nawet krajowych i lokalnych gazet. Jedna rzeczy którą przeglądałem regularnie to tabela z prób i badan paliwa na okolicznych stacjach, a tam był zawsze horror kto ile chrzci. No i potem weź i wykręć takie wtryski po 8 latach? ...pojawiły się narzędzia do zapieczonych skorodowanych itd. cały rynek narzędzi się zrobił, toż to była prawdziwa dzicz paliowa co wyrabiali.
Paliwa się mocno poprawiły ogólnie na stacjach markowych.
Obecnie jest drogo i była obawa o to czy ktoś znowu nie będzie chciał zarobić, nęcąc klientów tańszym. I co się okazuje? nadal są takie stacje, ale ci co jeżdżą na nie to wiedzą co jest grane, bo czuć to na pracy silnika, a jak jest lekki nawet mrozik, to już w ogóle klops.
Mówili dziś w mediach że w najbliższym czasie ma się utrzymywać delikatna tendencja zniżkowa.Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment