Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sprzęgło honda 1.7cdti 2002

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• sprzęgło honda 1.7cdti 2002

Witam Maciek z tej strony mam takie pytanie czuje w mojej hani powoli kończy się sprzęgło a dokładnie twardy pedał bierze na końcówce i zaczyna świtać łożyskoJeszcze jedzie ale nie chciał bym żeby mi gdzieś stanął w drodze trochę patrzyłem za nowym i trudno znaleźć nowy zamiennik.Bo oryginał przekracza mój budżet może ktoś wie gdzie takie coś dostane ?
    pozdrawiam

chyba nie robią zamienników jestem na 99% pewny no to dupa
    ale dzięki za podpowiedz pozdrawiam

Comment

Czy ktoś przerabiał może temat sprzęgła w naszych Civicach? Czy tylko ASO wchodzi w grę (a jeśli tak to jaka jest cena takiej zabawy)?

Comment

w ASO
        - piasta 600 PLN netto
        - docisk 430 PLN netto
        - łożysko 490 PLN netto
        - wymiana ~ około 600 PLN netto

nie polecam ale są też tzw. używane ~ około 500 PLN brutto za komplet

Comment

Znalazłem coś takiego:

Czy słyszeliście może o firmie blue print? Ktoś może testował, czy to wogóle pasuje do naszych Civiców?
          Słyszałem też coś o regeneracji, ale nie wiem czy to warte uwagi....

Comment

"Blue Print" moim zdaniem jedne z najlepszych części na rynku.
            To nie jest marka sama w sobie jak np. Bosch czy Sachs. Jest to jakby Firma dystrybutor / pośrednik coś jak sławne "555" Subaru.
            W swojej ofercie ma różne części samochodowe od prostych jak filtry do skomplikowanych jak osprzęt silników.
            Blue Print "kupuje" od czołowych producentów części jego części jak np. kupiłem kompletny zestaw hamulcowy przód tył tarcze Blue Printa i i nie są to produkty Blue Printa (tylko opakowanie jest ich) na częsciach były wybite nr produktu i informacje gdzie były zrobione - Wielka Brytania, numery i opis na tarczach był zgodnie z wymaganiami NORMY Jakości ISO (gdzie, kiedy, kto, parametry techniczne jak grubośc min) W/g opinii znawców Firma Blue Print (jak na razie) podpisuje kontrakty na produkty z 1 -półki - ja mogę potwierdzić że produkty układu hamulcowego są doskonałe nie różnią się niczym od orginału a w uzytkowaniu nie boję sie powiedzieć że nawet lepsze.
            Nie chce lobbować za "B-P" ale musisz mieć świadomość że kupujesz część nie firmy "kogucik" tylko zapewne coś od czołowego producenta.
            Jeśli chcesz sprawdzić powiedz w sklepie by Ci skompletowali sprzegło B-P i Sachs'a i pooglądaj sobie jak są zrobione prawdopodobnie się okaże że na oko będzie widać np. precyzję i dokładność montażu częsci i różnice w dobranych materiałach.
            Generalnie ASO Hondy często używa "B-P" jako zamienniki przy naprawach - na co dają gwarancję i praktycznie nikt nie waraca z usterką więc to wystarczająca rekomendacja fakt -części śmiesznie brzmiącej firmy "B-P".

"bilstein" Ci coś pewnie mówi no to tu przykład - wiec czy zestaw (niebawem z opakowaniem Blue Print) zawieszenia Bilsteina to dobre ? ...hmmm noo jedne z najlepszych chyba...
            Od 4 stycznia 2011 r. febi bilstein przejął brytyjskie przedsiębiorstwo Automotive Distributors Ltd (ADL), właściciela marki Blue Print. Ferdinand - MotoFocus.pl
            Last edited by rambo7; 05-05-2011, 11:29.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
            X