Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Filtr paliwa w hondzie civic ix 1.6 2013

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Filtr paliwa w hondzie civic ix 1.6 2013

Panowie, przejrzałem forum i nie znalazłem dokładnej odpowiedzi.

Gdzie znajduje się filtr paliwa w hondzie civic ix 1.6 2013? Z filmów który widziałem w jednym filmie facet demontował kilka rzeczy pod maską, żeby się dostać a w drugim filtr paliwa był niedaleko spustu oleju silnikowego .

Czy wymiana jest trudna?

Pozdrawiam serdecznie.

Zamieszczone przez Andrzejhonda1 Zobacz posta
    filtr paliwa w hondzie civic ix 1.6 2013?
    tyle że w CR-V ..ale jego umiejscowienie powinno być takie samo.

Od dołu 2 śruby mocujące filtr trzeba odkręcić, by go uwolnić z uchwytu, i potem od góry po wypięciu tego elementu co jest w 4:00 minucie filmu i zdjąć obejmy samozaciskowe wężyków. Wymienić.

(no chyba że w civic jest inaczej??? sprawdź ).

wychodzi że wszystkie mają tak samo:
    filtr paliwa w hondzie civic ix 1.6 2013
    • HONDA Civic IX Hatchback (FK) (Year of Construction 02.2013 - ..., 120 PS, Diesel)
    • HONDA CR-V IV (RM) (Year of Construction 10.2013 - ..., 120 - 160 PS, Diesel)
    • HONDA Civic IX Tourer (FK) (Year of Construction 01.2014 - ..., 120 PS, Diesel)
    • HONDA HR-V II (RU) (Year of Construction 08.2015 - ..., 120 PS, Diesel)
    • HONDA Civic X Saloon (FC_) (Year of Construction 05.2018 - ..., 120 PS, Diesel)
    • HONDA CR-V V (RW, RT) (Year of Construction 03.2017 - ..., 160 PS, Diesel)
    • HONDA Civic X Hatchback (FC,FK) (Year of Construction 01.2018 - ..., 120 PS, Diesel)
    Last edited by rambo7; 12-02-2022, 13:36.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Dzięki za podpowiedź.
      Czyli najprawdopodobniej wymienia się go od dołu i nie trzeba demontować nic pod maską.

Pytam też o to dlatego, że kolega miał IX kiedyś i mówił, że jego mechanika się nie chciał się podjąć wymiany tego, bo była za trudna. Musiał do ASO jeździć na to, ale właśnie nigdy nie spytał jak to się wymiania

Comment

Tak od spodu, było już na forum, fakt dostęp nie jest łatwy, ale nigdy nikt nie odmówił jego wymiany w moim przypadku. Jest tak jak na filmiku z CRV.

Comment

Working...
        X