Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dziwne "wycie" przy 2500-3000obr

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dziwne "wycie" przy 2500-3000obr

Cześć!
    Od niedawna mam problem z dziwnym hałasem na każdym biegu. Przy przekroczeniu 2500 do 3000 dziwnie wyje jakby łożysko. problem zaczął się po wymianie łożyska koła. Nowe łożysko koła się nie grzeje i nie wyje.

Edit: wycie ustępuje przy wciśnięciu sprzęgła. Po przekroczeniu 3000obr na 5 biegu ucicha i już normalnie.
    Last edited by Zwierzak23; 29-03-2019, 21:48.

VII ma problem z łożyskami skrzyni biegów. Sprawdź czy się tam łożyska nie kończą. Kilka lat temu miałem ten sam problem. Wymieniłem komplet łożysk skrzyni. do dziś spokój.

Comment

Dzięki ale okazało się że to wycie dochodzi z okolic paska wielorolkowego.

Comment

Zamieszczone przez falcong700 Zobacz posta
        VII ma problem z łożyskami skrzyni biegów.
        nie, to nieprawda, Diesel 1,7CTDi nie ma żadnych problemów ze skrzynią biegów, jest trwała niezawodna i niezniszczalna, nie ma ani jednego opisanego przypadku usterki skrzyni. Łożyska skrzyni dotyczą tylko i wyłącznie benzyniaków 7 gen.
        Zamieszczone przez Zwierzak23 Zobacz posta
        to wycie dochodzi z okolic paska wielorolkowego.
        trudno powiedzieć co wyje, musisz przejrzeć tematy w dziale Diesla. Piszemy w dziale diesel o dieslu - dlatego temat przeniosłem.
        Przyczaj tematy o pasku mikro, o rolkach paska i i "ryczeniu krowy", jak to przeczytasz to będziesz wiedział dużo więcej gdzie może być potencjalny problem.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
        X