Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wyciek z pompy paliwa 2.2 ictdi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wyciek z pompy paliwa 2.2 ictdi

Witajcie

Pisze z zapytaniem, czy ktoś już miał przypadek wycieku z pompy paliwa (CR) w 2.2 ictdi. W moim przypadku, dolna śruba jak i cała pompa od dołu jest czarna i gęsta od oleju. Również na skrzyni pojawiła się już plama ( na górnej części pod pompą). Doszedłem do wniosku, że do wymiany nadaje się O-Ring (nr 19) na pompie, ale zastanawiam się, czy to jedyne uszczelnienie tej pompy?
    E__3320.jpg

Dzieki za pomoc

mówimy o elemencie 18 ze schematu. Uszczelniacz 19 może puszczać. zastanawiam się jednak nad tym co napisałeś:
    Zamieszczone przez Emil_sz Zobacz posta
    cała pompa od dołu jest czarna
    czy to na pewno jest ON czy olej silnikowy? bo ON nie jest czarny a czysty słomkowy. Olej jest czarny jak smoła. No i kwestia tej czarności? czy to jest czarne bo sie ON zakurzył od brudu i z czarniał? czy faktycznie jest to czarne sadzą która naturalnie jest w oleju silnikowym.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Substancja jest ta całkowicie lepka i czarna (zbiera cały kurz z komory) i jest gęsta. Konsystencja mocno zabrudzonego oleju. Rozumiem, że jakby to był olej napędowy to byśmy podejrzewali uszczelniacz walka z pompy paliwowej ale jestem przekonany, że to właśnie olej silnikowy puszcza.

Comment

ok, teraz wiem że mówimy o oleju silnikowym. Tytuł i pierwsza treść sugerowała olej napędowy.
        Skorzystaj z tematu szczególnie wpis #29:
        Strasznie szarpie po przekroczeniu 3300 obrotów Błędy P1065 i P0087

oraz tutaj wpis #30 to Ci wiele podpowie:
        Civic 2.2 ictdi nie odpala Kody: P1065 P0087
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamówiłem Oring uszczelniający. Po zdemontowaniu pompy i jego wymiany podzielę się informacja. To jedyna na ten moment najbardziej prawdopodobna usterka.

Comment

Zamieszczone przez Emil_sz Zobacz posta
            Zamówiłem Oring uszczelniający. Po zdemontowaniu pompy i jego wymiany podzielę się informacja. To jedyna na ten moment najbardziej prawdopodobna usterka.
            Trochę odkopię, no i jak z tym oringiem? Bo nam coś podobnego i zastanawiam się nad wymianą tego oringu.

Comment

powinno pójść łatwo są 3 śruby:

Kierownik Działu Diesla

Comment

@rambo7 Tak się zastanawiam czy przy okazji zrobić cały komplet uszczelnień, zestaw ok 80 zł, tylko wiadomo trzeba rozebrać całą pompę, mam trochę obawy.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

Comment

niby tak, ale ja jestem zdania że jak coś działa (nie cieknie) to nie ruszamy.
                  Kierownik Działu Diesla

Comment

Racja, tak tylko mi przeszło przed myśl, oring 5 zł.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

Comment

Working...
                    X