Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie do posiadaczy 1.7 ctdi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pytanie do posiadaczy 1.7 ctdi

Cześć ,od niedawna jestem posiadaczem civica od początku ze strony rozrządu po rozgrzaniu silnika słychać jęczenie,nie potrafie zlokalizować skad dokladnie.Poprzedni właściciel twierdzi że jest tak odkąd ma samochód czyli min 2 lata.Dla porównania wczoraj miałem okazje posłuchać silnika w innej hondzie i miala podobnie moze troszke ciszej zimny zwykły klekot gorący klekot i jeczenie...Jak to wygląda u was?co to może być pompa vacum?

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

Jeśli możesz nagraj ten dźwięk i wrzuć tutaj. Tak to ciężko (przynajmniej mi) odnieść się do tego.

Comment

Nie mam chwilowo możliwości nagrania niestety

Comment

Jęczenie słychać w jakimś konkretnym zakresie obrotów? Podczas jazdy czy postoju? Może chodzi o dźwięk opisany tutaj https://www.civicforum.pl/showthread...-1600-2200rpm? A może to któraś z rolek, to też było opisywane. Napisz coś więcej o okolicznościach.

Comment

Na zimnym silniku po odpaleniu jest normalna praca diesla ale po złapaniu temperatury zaczyna wyć/jęczeć z okolic rozrządu,jak przystawiam ucho to jakby z pod obudowy ale nie do końca ...Postaram sie na dniach zrobić nagranie,wycie wystepuje pomiędzy 1-2 tyś obrotów podczas jazdy około 100km/h nie słychać tego.Poczytam temat który podesłałeś bo nie usmiecha mi sie oddanie auta do mechanika(nie znam dobrego i zaufanego we Wrocławiu )który bedzie wymieniał wszystko po kolei mi sie nie uśmiecha:-)

Comment

Nagrałem dźwięk silnika ,dodam że jeczenie na zimnym nie występuje https://youtu.be/jzIVJqK1i1o

Comment

może być od rozrządu, ja tego dźwięku nigdy nie miałem ale obstawiałbym na któreś łożysko. Były tematy o wyjącym rozrządzie, wygląda na to że trzeba to sprawdzić.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Cześć, mam ten sam problem, będę wymieniał rozrząd i założę się że ucichnie

pierwszy wpis dział powitań. nie pomijamy Regulaminu przy rejestracji.
                Last edited by rambo7; 12-02-2019, 07:54. Powód: Regulamin pkt 2.

Comment

Working...
                X