Witam wszystkich.Mam pytanie czy ktos z was ma tez stuki dochodzace z przodu auta od strony kierowcy.Moja hondzina to 2,2 cdti sport 2007 rok kupiona i serwisowana w niemczech.bylem z tym w serwisie kilka razy i za kazdym razem mowili mi ze to tak musi byc ze na dziurach cos tam "dobija". nie dawalo mi to spokoju i pojechalem na TÜV sprawdzili mi ja w sposub bardzo dziwny dla mnie bo bez zadnych przyrzadow typu szarpaki jakie sa stosowane od wielu lat w polsce i nic nie stwierdzili lecz gdy mechanik puknal w przednia lewa polos przy ukladzie kierowniczym (z prwej strony nic nie bylo slychac) uslyszalem metaliczny dzwiek podobny do tego jaki dochodzi mnie zawsze w czasie jazdy po nierownosciach jednak powiedzial ze nie jest w stanie mi powiedziec czy tak jest w innych modelach i odeslal mnie do serwisu hondy.Tak tez zrobilem i wszystko opowiedzialem mechanikowi z mojego serwisu.jednak on powiedzial ze w ukladzie kierowniczym tez musi byc jakis luz miedzy przekladnia slimakowa i kolem zebatym (rozumioem ze nie moze byc na scisk ale mysle ze nie powinien byc nadmierny luz)i wyjasnil ze tak musi byc jednak ja poprosilem zeby to dokladnie sprawdzili, on jednak mnie poinformowal mnie ze gdy sie okaze ze przekladnia jest wporzadku to czy zaplace za wymiane on moze to zrobic.i jest w kropce bo niewiem co mam z tym fantem uczynic boje sie ze moge sie mylic i bede musial bulic lecz i tak te stuki mysle nie sa normalne czy moze ktos mi cos doradzic lub napisac czy mial cos podobnego?? pozdrawiam
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tajemnicze stuki z przodu civic 2007 2,2 sport
Collapse
X
-
A czy te stuki nie dochodzą przypadkiem z podszybia? Dokładnie chodzi o czarną listwę plastikową na zewnątrz na podszybiu, która w prawie każdym egzemplarzu mniej lub bardziej trzeszczy, szczególnie zimą. Podobno też stuki dochodzą z okolic lewego słupka. Ten typ tak ma :-).
-
tez tak mysle ale juz sam niewiem gdzie mam isc bylem juz na przegladzie i w dwoch niezaleznych od siebie serwisach hondy i nic.W tym w ktorym kupowalem auto bylem juz z piec razy od poczatku jak kupilem i za kazdym razem patrzyli na mnie jak na intruza, jak bym niewiadomo czego od nich chcial skoro mi mowia ze tak musi byc to co ja jeszcze chce.?!
Comment
-
prawdopodobnie twoim problemem jest stukający amortyzator, Honda aby temu zaradzić wprowadziła gumowe odboje z poprawionymi mocowaniami. lecz o to trzeba było sie upominać w serwisie. kazdy kto od tego sie miga jest po prostu dziwny, bo wymieniali kazdemu kto z tym problemem zgłosił sie do serwisu.
Comment
-
Witam.Co do tego stukania to też mam ten sam problem.Jestem posiadaczem civica z 95r.
1,3 od dwóch lat i mniej więcej od pół roku zaczęło mi się te stukanie z lewej strony w okolicach przedniego koła i mniej więcej godzinę temu skończyliśmy składać auto po sprawdzaniu wszystkiego i kompletnie nic.Żadnych luzów na wachaczu,na tulejach czy gumach na amortyzatorach,po prostu zero.Już sam nie wiem jak znalezć przyczynę.Pozdrawiam
Żeby sprostować to stukanie było dużo wcześniej ale teraz to się ono zwiększyło
Comment
-
A czy czytaliście przedostatni nr Auto Świat - był tam test Civic nowej generacji na 100.000 km. Opisano tam problem amortyzatorów modelu z roku 2006, do problemu przyznała się Honda, podobno dokładali jakieś gumowe elementy eliminujące te stuki. Od roku 2007 problem ten został już wyeliminowany.
Comment
Comment