Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rdza (element silnika) i-Detec Diesel

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Rdza (element silnika) i-Detec Diesel

Witam
    Wcześniej nie przyglądałem się aż tak bardzo w ,,wgłębienia" silnika
    Ostatnio zauważyłem rdzę na tej części co jest na zdjęciu. Znajduje się ona pod blachą z przekreśloną ręką i napisem ,,hot". Z tego co pamiętam to w Malcu była właśnie taka jedna część silnika co rdzewiała Myślicie, że jest to powód do zmartwień ?
    Pozdrawiam
    Załączone pliki
    Last edited by Adamson; 24-10-2017, 23:34. Powód: Dodanie zdjcia

Kolego - co coś nazywa się kolektor wydechowy i zwykle jest właśnie takie zardzewiałe. Mam nadzieję że nie przyjdzie ci do głowy pomalowanie lakierem .
    A gdybyś chciał ładnie, możesz sobie zamówić element z kwasówki - ale w dobrej firmie będzie kosztowało krocie i do takich samochodów jak Honda nie warto.
    bonito

Comment

To nie kolektor tyko turbina,jej gorąca część która napędzana właściwie żywym ogniem.
      Jak potrzymasz na sporym obciążeniu to w nocy świeci.
      Klektor wygląda tak samo,gołe żeliwo musi rdzewieć.

Comment

Dziękuję wam bardzo za szybką odpowiedź na pytanie, już nie mam co się tym martwić
        Pozdrawiam

Comment

więc aby pogodzić wszystkich, ta blacha na napisem
          Zamieszczone przez Adamson Zobacz posta
          przekreśloną ręką i napisem ,,hot"
          to blaszana osłona części gorącej turbiny.
          Widać wyraźnie całą turbinę - ta część niezardzewiała to tzw. część zimna / ta zardzewiałą to część gorąca. Tak są zbudowane turbiny w silnikach spalinowych że część zimna jest stopem na bazie aluminium i nie rdzewieje cześć gorąca jest stopem żeliwnym a żeliwo rdzewieje, ale ma tę przewagę nad innymi metalami że bardzo dobrze znosi wysokie temperatury. Tak to wygląda i tak ma być i tak samo będzie to wyglądać za 20 lat. To nie wina Hondy! ani żadna z dziwnych usterek, czy wpadek, to jest cześć idealnie wyglądająca i tak ma być.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
          X