Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

civic diesel 1,7 cdti dziwne odgłosy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• civic diesel 1,7 cdti dziwne odgłosy

witam !
    mam taką sprawę po rozgrzaniu silnika zaczyna dziwnie buczeć (chyba tak można określić ten dźwięk) ale jedynie jak się zatrzymam np. na światłach. Jeśli dodam trochę gazu to ten dźwięk znika i po zwolnieniu gazu ponownie się pojawia może macie jakiś pomysł na to ?? jak podniosę maskę to ten dźwięk dochodzi z lewej strnoy może to pomoże
    P.S czy ktoś ma jakiś namiar na dobrego mechanika w poznaniu (bo w dziale warsztaty żadnego nie znalazłem) to by mi też pomogło
    dzięki z góry pozdro

Ja mam podobny problem i u mnie jest skrzywiona łapa od poduszki silnika (po dzwonie). Na szczęście poduszka jest cała. Może i u Ciebie to poduszka lub właśnie łapa, bo wtedy są wibracje. Koszt poduszki to niestety ok 650 zł, a zamienników brak. Używka to 150-300 - jeśli dostaniesz, a z tym jest krucho naprawdę.
    Jeśli chodzi o mechanika, to pod Poznaniem - w Miękowie za Czerwonakiem-jest facet - spec od Hondy. Byłem po poradę u niego, ale z usług jako takich nie korzystałem. Podobno opinię ma ok.

Comment

tylko że to wystąpiło po wymianie paska osprzętu... tyle ze to nie wibracje a buczenie.... wsumie podusze pod silnikiem mam do wymiany (tak po przeglądzie w serwisie hondy mi wyszperali) i zaczęło się po rozrządzie czyli po demontażu poduszki pod silnikiem. cholera dziś wydałem 500 na wymianę oleju i wymianę skorodowanej miski olejowej i nie uśmiecha mi sie znowu ładować ponad 600 za poduszkę... a jak sprawdzić czy jest skrzywiona łapa poduszki???

Comment

u mnie to widać (prawa strona od pasażera) - bo jest na wierzchu i jest skrzywiona (po uderzeniu) tak, że opiera sie o karoserię i powoduje wibracje (buczenie jak wolisz). Skoro masz uszkodzoną poduszkę, olej wypłynął, to pewnie i łapa ociera o karoserię, ale nie powiedziane że jest uszkodzona. Trzeba obejrzeć.Pozdrawiam

Comment

Working...
        X