Czy w każdym dieslu jest tak że jak naciskam pedał gazu to dopiero jak złapie obroty powyżej 2 tys to jest przyspieszenie , bo tak to poniżej to jest tak żwawo jakby turbo dziura była . Pytam bo mam pierwszy raz do czynienia z dieslem i sam nie wiem . I co się da zrobić z tą turbo dziurą ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czy to charakterystyka sprzęgła? czy turbo-dziura ? diesel 2,2
Collapse
X
-
Hmmm, miałem kiedyś Berlingo 1,6HDI i rzadko przekraczałem 2000 obr/min. Zwyczajnie wystarczało do codziennej jazdy. Nawet przez to EGR zajechałem. Nie było potrzeby go pałować, był wystarczająco elastyczny i dobrze ciągnał do tych obr., ale to był mój pierwszy i ostatni diesel. Nie moja bajka.
Comment
-
czy wiesz że mamy dział diesla?.... czy tam nie znalazłeś żadnej informacji na ten temat? pytam bo takie informacje są które wyjaśniają dlaczego, co i jak. Tak że nie piszemy w dziale 8 gen, a w dziale sprzęgło jeśli już a poprawnie to w dziale diesla.
Temat tez jest "jałowy" sprzęgło, sprzęgle nie równe czyli może sie kojarzyć z benzyniakiem. Dlatego w tytule wato wspomnieć z czym mamy do czynienia, temat zmieniłem.Last edited by rambo7; 26-10-2016, 18:20.Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment