Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic 1.7 CTDI głowica ... z jakiego opla ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic 1.7 CTDI głowica ... z jakiego opla ?

Witam.

Panowie prośba może ktoś będzie zorientowany. Przy przebiegu 250kkm spotkała mnie przykra przypadłość naszych aut (silników ISUZU). Pękniecie głowicy. Chłodziwo waliło na 1 cylinder. Auto rozebrałem głowica zdiagnozowana. Pytanie brzmi: Czy ktoś może wie z jakiego Opla głowica jest taka sama jak w naszym silniku 4ee2.

Mam już nagromadzone sporo informacji ale cześć z nich jest sprzeczna. Wiem, że różnią się obsadą wtrysków np. Wg. moich obserwacji należy celować w Z17DHT koniecznie z Astry (i tylko astry). Wolał bym się jednak upewnić zanim coś kupię.

Pozdrawiam Marcin

Kurcze widzę dedykowany dział dla diesli o którym zapomniałem a znalazłem tam odpowiedź. Temat można usunąć. Ja tego niestety zrobić nie mogę
    Last edited by Dobraku; 22-09-2016, 22:33.

Zamieszczone przez Dobraku Zobacz posta
    widzę dedykowany dział dla diesli o którym zapomniałem a znalazłem tam odpowiedź.
    i to jest najważniejsze .
    Witaj Dobraku , no dawno Cię nie było. Jak to jest fajnie wiedzieć jaki jest hasło do forum po dłuższej przerwie i znaleźć co trzeba .
    Zostawię Wątek, jeśli będziesz zaglądał, proszę napisz więcej co i jak robiłeś i co z czyn na pewno nie pasuje. Wiedza którą będziesz niebawem a już posiadasz z pewnością może się przydać .
    Okazuje się w praktyce że ISUZU niby to samo w Oplu i Hondzie a jest sporo różnic które dopiero widać po wyszukiwarce części albo jak się rozbierze i próbuje dobrać z Opla, np uszczelka kolektora wydechowego, prosta sprawa a inna jest w Oplu a inne otwory w obu blokach ISUZU.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
    X