Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

łożyska rolek paska wieloklinowego

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• łożyska rolek paska wieloklinowego

witam-- czy ktoś wymieniał same łożyska w rolkach napinacza w 17 cdti?czy to jest możliwe????jak tak to jakie łożyska są potrzebne ?

takiego tematu nie podjął nikt, natomiast trzeba się zastanowić gdzie tu sens tej roboty?
    Rolki kosztują (było podawane dokładnie w którymś wątku) jedna 60zł druga 70zł łożysko(ska) będzie nieco taniej, do tego zabieg wyjęcia i założenia na prasie + stracony czas = tyle samo lub więcej co byś kupił normalnie 2 rolki.
    Do tego korozja rolek oraz wytarte powierzchnie bieżni powodujące "dziwne odgłosy" w kontakcie z nowym paskiem ... moim zdaniem zupełnie nieracjonalny pomysł.
    Last edited by rambo7; 13-01-2014, 12:10.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez jaromonic Zobacz posta
      czy ktoś wymieniał same łożyska w rolkach napinacza w 17 cdti?czy to jest możliwe?
      Tak jest to możliwe. W przypływie desperacji i irytacji odgłosami rolek, jak również z powodu trudnej dostępności jednej z rolek analizowałem ten temat. Da się to zrobić łożyska kosztują około 30 zł (nie pamiętam niestety ich oznaczenia), ale 2 razy tyle demontaż rolek i montaż nowych łożysk. Tak jak powiedziano wyżej średnia to opłacalność i zysk niewielki. Koszt nowych rolek w sumie nie jest aż tak wysoki.
      To rozwiązanie zaproponowało mi ASO Honda.
      Last edited by tomq; 15-01-2014, 10:18. Powód: błąd cytowania

Comment

Fakt znaleźć rolki bywa trudno, ale po to podane są wymiary by łatwiej znaleźć.

Wysłane z mojego BePhone UN030 przy użyciu Tapatalka
        Kierownik Działu Diesla

Comment

ok-dzięki macie racje szkoda roboty znalazłem nowe 37zł i 45 zł tak wrazie coś to pasują od astry

Jeśli znasz szczegóły to dorzuć proszę: Numery rolek, producent, model Astry, ew. gdzie kupione. s-team
          Pzdr.
          Last edited by syriuszteam; 16-01-2014, 16:02.

Comment

Rolka napinacza

Witam, otóż przy wymianie rozrządu wujek powiedział mi, że rolka napinacza będzie do wymiany w ciagu paru miesięcy, więc niestety zaczeło mi coś trzeszczeć i świszczyć od czasu do czasu. Także przystąpiłem do zakupu rolki napinacza ale kupiłem napinającą (nie wiem co za różnica, ale widocznie jest). Niestety się pomyliłem i kupiłem tą drugą, co ma 76 średnicy. Przy przystąpieniu do pracy okazało się, że nie ta rolka, wiec zacząłem szukać. Przy pomiarze rolka ma 70[mm]. Nie mogę znalezć jej w internecie. Próbowaliśmy wpisywac "łożysko napinacza", "rolka napinacza", "koło napinacza". Nie znalazłem nic, nie wiadomo z jakich przyczyn. Same całe napinacze. Kuzyn ma opel astra G z tym samym silnikiem, i w jego przypadku są te rolki, prawdopodobnie to te, bo średnica sie zgadza, tylko nie wiem czy otwór, bo nie mogę znalezc danych nigdzie, wiec tu moje pytanie.

Ma ktoś wymiary, numer, linka do takiej rolki? Honda Civic 1.7 ctdi 2004r. 100km?

Comment

koniecznie zapoznaj się z Działami forum, potem jak już znajdziesz dział diesla, zapoznaj się z tematami o których piszesz wtedy przeniosę wątek we właściwe miejsce. Dział diesla to jedyne miejsce które Cię interesuje, nie internet. Cały Internet posiłkuje się wiedzą z tego działu, a że ten dział jest tylko dla zalogowanych to inna sprawa właśnie po to by się zarejestrować na forum bo tylko tu jest wiedza .
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
              X