Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Chek engine 1.7 CTDI nie wiem co jest

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Chek engine 1.7 CTDI nie wiem co jest

Witam
    Mam problem, ponieważ zapala sie podczas jazdy kontrolka Check engine (ta żółta od silnika). Dzieje sie to najczęściej jesienią i podczas pogody jaką mamy właśnie teraz, podczas szybkiego dodania gazu, lub po przekroczeniu prędkości(ostatnio 70 km/h). Samochód reaguje nie wchodząc na wysokie obroty (max 2100 wg obrotomierza). dawniej po zatankowaniu orlenowskiej vervy problemu nie było, teraz sie pojawia. Dodam , że mam 190000 km na liczniku, rozrząd zmieniany po 130000, olej i filtry( oleju powietrza paliwa) wymieniane reg. co 12tys, natomiast zawory nie były regulowane i czy mogą być tego przyczyną. Jeżeli Ktoś może pomóc, bardzo proszę.
    pozdrawiam
    Last edited by bobo75; 30-12-2011, 09:25.

Widzę że jesteś "starym" forumowiczem od 2009 roku ... i nie zauważyłes ile od tamtej pory się tu działo?
    Dział Diesla poświecony jest w zasadzie głowie Twojemu probemowi !!! opisany prawie w 100% od A do Z.
    czemu nie poczytałeś zanim, napisałeś ten post?

ok,
    żeby udzielić koledze konkretnej, szybkiej odpowiedzi,i żeby nie było że admin sie znęca... nad potrzebującym pomocy,
    - problemy o których piszesz są opisane i więkoszść (by nie powiedzieć wszyscy majątakie same) - opisy problemów i ich przyczyny - bo to musisz najpierw zrozumieć są zapisane w poszczegołnych Postach - nikt tu nie bedzie sie powtarzał - więc należy tylko przdczytać, zrozumieć, zastosować.
    - zawory nie są koniecznością jeśli chodzi o regulacje - jest kilka szczegłóowych Postów w temacie zaworów - jest napisae co jak / trzeba warto czy nie trzeba - łacznie z Foto i schematami - wystarczy pocztać.
    - pomóc musisz sobie sam, problem jest do opanowania - wystarczy chłonąć wiedze czytając,
    - jak troszkę zaczniesz czytać (wystarczy interesujace Cie wątki) to stwierdzisz ..... o matko ... to tak jak u mnie ...

proponuję zacząć od dane techniczne - tam jest napisane jak użytkować diesla w lato i w zimę - to jest biblia.
    biblii zapewne nie znasz, a jak sie nie zna "bibli" to jak można przez życie przejść nie wiedząc jak żyć ...czyli jak jeździć.
    zapoznasz się z "biblią" potem nauczysz jeździć dieslem (bo widzę po wpisie że na bank nie potrafisz uzytkować diesla w zimę) - to i twoje problemy znikną, a jazda stanie się radoscią .

Ten post, tak zapodany, to jest typowy "klasyk" tak pisze większość laików, tzn. każdy kto nie potrafi użytkować lub nie wie jak użytkować diesla zimą, lub nawet wogóle nie wie że to trzeba potrafić ,
    przesiadam sie z benzyniaka i ma jechać jak benzyniak, amen.... no i ZooonG ! - coś nie bardzo jedzie. - tak to przeważnie od strony użytkownika wygląda.

temat będzie do wycięcia.
    Last edited by rambo7; 30-12-2011, 12:57.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Kolego rambo7 jestem kierowcą zawodowym więc mnie nie ucz jak mam dieslem w zimę jezdzic, Po prostu nie mam czasu, ani możliwości dokładnie przeglądać każdy wątek, wszystko co o tym znalazłem dotyczyło benzyny. Zamiast się rozpisywać lepiej Byś jakieś linki wrzucił

Comment

jeśli mam z fachowcem i zawodowcem do czynienia, to przepraszam.
        Forum to nie śmietnik bym 15 razy się powtarzał... więc skoro nie masz czasu, to chociaż szanuj mój czas.
        Skoro zawodowiec jesteś to nie wiem czego tu szukasz działaj... czyli radź sobie sam albo znajdź czas na czytanie.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
        X