Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kompletny rozrząd Civic VIII 2,2

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kompletny rozrząd Civic VIII 2,2

Witam.
    Przymierzam się do kupna Hondy Civic VIII diesel 2,2 i maje pytanie brzmi ile może kosztować kompletny rozrząd ponieważ w dieslu wolę nie ryzykować, a także jak jest ogólnie z dostępnością części chodzi mi głównie o zamienniki.

Lancucha sie nie wymienia , cena czesci jak do Golfa.

Comment

Sorki za odgrzewanie starego kotleta ale miałem okazje testować jednego Civica i dochodziły dziwne odgłosy z okolic rozrządu.
      Czy ktoś z forum wymieniał kiedyś rozrząd w tym silniku czy ja będe pierwszy ? Jaki jest koszt części ?

Czy informacje z tej strony są poprawne ?

Comment

Moj przy przebiegu 150 tys km nadal pracował cicho...kolegi ma juz 210 i nadal nic sie nie dzieje z rozrządem. Spokojnie mozna wiec przyjąc te 250 tys km spokoju.
        A sam artykuł mysle ze prawdę opisuje. No moze poza ceną bo 3 lata temu koszt wymiany kompletnego rozrzadu w ASO to było 4300 pln. Pytalem bo wtedy mialem plan aby jezdzic CTDI do 6 lat i przebiegu ok. 280-300 tys km wiec juz wymiane rozrzadu kalkulowałem.
        No ale moze ceny w ASO spadły.
        Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

W serwisie do którego jeżdżę widziałem już 2 takie hondy z zerwanym łańcuchem. Osobiście gdybym miał takie auto profilaktycznie wymieniłbym taki łańcuch jak rozrząd na pasku bo nie wiadomo ile auto ma faktycznie nalatane. Niby wcześniej szumi no ale....jak kto już uważa

Comment

Working...
          X