Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

trwałość elementów i części w VIII genie-diesel

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• trwałość elementów i części w VIII genie-diesel

Witam, forumowiczów. Nie znalazłem konkretnego tematu na temat trwałości silnika diesel'a w Hondzie Civic VIII. O i le dobrze wiem to jest to pierwszy diesel Hondy i jestem ciekaw jakie przebiegi mają forumowicze i czy mieli już jakieś problemy z tymi silnikami. Najbardziej mnie interesują wtryskiwacze i ogólnie układ paliwowy ale inne usterki także. Dobrze by było aby w nowym poście podać aktualny przebieg i występujące do tej pory usterki (przy jakim przebiegu) oraz sposób uporania się z problemem. Jeśli jest już gdzieś podobny post to proszę o wyrozumiałość modów.

Może ja zacznę.
    Rok 2008/rejestracja 2009
    Przebieg 52tyś.
    Zapalniczka powodująca spięcie, 4 bezpieczniki już wymieniłem
    Wymiana amortyzatorów tył przy 20tyś. (gwarancja)
    Wymiana sprzęgła + koło dwumasowe przy 46tyś. (gwarancja)
    Last edited by Sebulerbin; 18-11-2010, 23:39. Powód: EDYTUJEMY posty a nie piszemy jeden pod drugim

widze ze sprzegło było wymienione przy 46 tys hmmm dziwne :/
    sigpiccivic 5D 2.0iTD 110KM http://www.youtube.com/watch?v=18K4cr5NWNc

Comment

To podobno zdarza sie dosyć często. Chodzi tu o modele 2006-2008. Od 2009 roku jest podobno poprawione sprzęgło które wytrzymuje obciążenia, bo w sumie 140KM i chyba 340Nm to i dużo i mało. Być może dlatego że to ich pierwszy diesel to i nie trafili ze sprzęgłem

Comment

tylko nie wiem czy to jest ich orginalny silnik zroboiny przez Hondę, bo mo sie zdaje ze to innego producenta

Comment

2,2ictdi to oryginalna konstrukcja hondy
          Mam przejechane 150kkm i 0 awarii
          silnika i sprzęgła, choć czasami mam wrażenie
          że sprzęgło zaczyna się ślizgać, ale może to tylko wrażenie.
          Najlepszy diesel jakim jeździłem

Comment

Z którego roku masz hondę? U mnie amortyzator to wina dróg ale i może po prostu wada fabryczna się trafiła. A sprzęgło, no cóż, nawet w ASO powiedzieli że zdarzyły im się już takie reklamacje właśnie po około 40tyś km.
            Co do silnika to mam nadzieję że wtryskiwacze nie będą tak czułe na jakość paliwa jak np. w Renault.

Przydałoby sie więcej takich opinii jak kolegi lancet67. Przebiegi powyżej 100tyś km.

Comment

jeśli bedą wstryskiwacze common rail to niestety sa czułe i drogie w zakupie

Comment

Auto mam z 2007 roku
                tak jak pisałem zero usterek
                Co do sprzęgła to na trwałość
                może mieć znaczenie styl jazdy
                Pozdr

Comment

Witam, ja mam przejechane 60 tys ,po ok 10tys wymaiana orignu pompy wtryskowej pocil sie ( gwarancja ) jednakze poza tym silnik super nawet po zatankowaniu benzyny i przejechaniu ok 10 km , bylo tylko czyszczenie baku i przewodow i dalej jezdzi. Tylko mam nadzieje ze tak zostanie.Pozdruffka

Comment

Working...
                  X