Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szyba , panorama 5d

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Szyba , panorama 5d

Witam

Czy ktoś z forumowiczów wymieniał może szybę panoramę ?
    Czy jest w ogóle taka mozliwość wymiany samej szyby ?
    Z góry dzieki za odpowiedz.

Pozdrawiam

do 5D to nie ma znaczenia czy diesel czy benzyna, jak znajdziesz to będzie pasować z obu.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Ok dzięki , ale ja troche zielony jestem w tym temacie.
      Mianowicie chodzi mi o to czy jest mozliwość wymiany samej szyby panoramy , czy to od razu z szybą przednia musi być wymienione , czy moze cały dach ?
      Nie mam pojecia jak to wygląda. MOze ktoś wymieniał ??

Comment

Wymienić można każdy element montażowy karoserii. Wymienia się samą szybę panoramiczną, a tak naprawdę to chyba 2 oddzielne szyby tam są.
        Dach:

Last edited by rambo7; 18-02-2021, 12:18.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Dzięki za szybką i konkretną odpowiedz , a moze ktoś jest na forum kto wymieniał taką szybę .?

Comment

nie sądzę by z taką szybą była robota jak przy wymianie kół. Chcesz sam to wymieniać?
            Kierownik Działu Diesla

Comment

NIe no samemu to mogłem tylko rozwalić
              Do wymiany chce go oddać do specjalistów , tylko chciałbym sie zorientować jak to cenowo wyglada i na co zwórcić uwage ewentualnie.

Comment

to już nie twoje zmartwienie, jak to zrobią , jak chcesz to możesz tam postać u nich i popatrzeć. Twoje zadanie to im dostarczyć element.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                  do 5D to nie ma znaczenia czy diesel czy benzyna, jak znajdziesz to będzie pasować z obu.
                  co wiecej, nie ma znaczenia czy 5D czy TypeS taka sytuacja

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                  a tak naprawdę to chyba 2 oddzielne szyby tam są.
                  jedna

Comment

Mam pytanie czy do civica 8 generacji z panoramicznym dachem mogę hak zamontować

Comment

Zamieszczone przez LUKASZ.ON1 Zobacz posta
                      Mam pytanie czy do civica 8 generacji z panoramicznym dachem mogę hak zamontować
                      a czemu miałoby sie nie dać założyć haka holowniczego do auta z panoramą?

Comment

Szukam takiego modelu z panoramą i mam w planach zamontować hak a jeden gość mi powiedział że jak jest Panorama to nie ma legalnej możliwości

Comment

Zamieszczone przez LUKASZ.ON1 Zobacz posta
                          Szukam takiego modelu z panoramą i mam w planach zamontować hak a jeden gość mi powiedział że jak jest Panorama to nie ma legalnej możliwości
                          moze "fachofcowi" chodziło o Xgena - tam faktycznie większość aut ze szklanym dachem ma centralny wydech i brak możliwości montażu haka - zarówno pod kątem formalnym jak i fizycznej jego lokalizacji.
                          Nigdy nie słyszałem aby w ufo było ograniczenie w montażu haka - jedynym wyjątkiem był FN2, który jak każdy TypeR nie miał tego w świadectwie homologacji, ale on nie miał szklanego dachu (poza paroma ulepami z Wielkopolski swego czasu dostępnych na rynku)

Comment

Working...
                          X