Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rozpórka przednia z TypeR do diesla?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Rozpórka przednia z TypeR do diesla?

Użyłem opcji szukaj i nic nie wyskoczyło
    Czy da się bezproblemu założyć rozpórkę z benzyniaka do Diesla? Czy słupek i osprzęt nie przeszkadza?
    Last edited by KuroiKage; 28-02-2018, 21:58.

nie da rady. Nie będę wkładał zdjęcia komory silnikowej (by nie zapychać serwera) bo wiesz jak pod maską w dieslu wygląda więc tylko wymienię kolejno od lewej:
    - zbiorniczek wyrównawczy płyny hamulcowego jest tuż nad kielichem - będzie zawadzał,
    - wieczko pokrywa filtra powietrza wystaje za wysoko a do zdjęcia trzeba wieczko unieść do góry, tu musi być dostęp regularny
    - zaczopujesz całkowicie dostęp do filtra paliwa - a to się wymienia regularnie i w miejscu gdzie by by biegła rozpórka to jedyne miejsce do wyjęcia filtra!
    - prawy kielich - dookoła mocowania leci rurka A/C będzie zawadzać.
    Jednym słowem nie ma szans.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

OK, więc coś wyczeszę customowego, się cieplej zrobi. Jeśli coś wykminie to czy ktoś się pisze?
      Jeśli będzie pasowało do diesla to będzie ktoś chętny? Z doświadczenia wiem że daje to bardzo fajne rezultaty.

Jedynie co bym potrzebował to projekt flansz na kielichy. Ktoś pomoże?

Comment

dobrze to przemyśl, bo maska jest bardzo nisko nad tymi elementami i w zasadzie nie ma już co wcisnąć, po prostu żeby ta rozpórka nie była "na pokaz" jeśli ma działać.
        No ale co? buda się wygina? zdarzało mi się jeździć agresywnie ale nie zauważyłem jakiejś szczególnej potrzeby usztywniania budy. Silnik jest ciężki, ale amory masz od R-typa i biorąc pod uwagę charakter auta z silnikiem diesla to pomysł z rozpórką jest nieco naciągany . (z chęciami nie wiem, czy ktoś będzie miał potrzebę, ja od 10 lat nie twierdziłem aby komuś była potrzebna, no bo ona ma czemuś służyć? a nie wyglądać. Lusterkami honda w zakrętach nie dotyka asfaltu, nie wiem czy to na pewno przemyślany pomysł, ale zrobisz jak uważasz).
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Robiłem już wcześniej rozpórki do swoich samochodów, które nie podpierały się lusterkami i zawsze efekt był zadowalający. Nie chodzi o jakieś usztywnianie budy bo rozpurka temu nie służy. Ona ma mostkować górne mocowania amortyzatorów i ograniczać ich rozciąganie. Zastosuję blachy 3mm i rurę precyzyjną, bezszwową, więc na pewno nie będzie to tylko na pokaz Bo na pokaz to bym z PCV szybciej i taniej zrobił

Na pewno będzie kilka sztuk na raz robione bo nie opłaca mi się jednej sztuki robić, więc jak chcesz to podeśle na testy (3d i 5d to raczej to samo by było ?? )

Amory z typeR? Czy oznacza to że sport miał zawieszenie kundlone z typeR?

Comment

3D i 5D pod maską jest wymiarowo to samo. Diesel (każdy 1,7ctdi nie ważne czy sport czy normalny) ma amortyzatory te same co R-typ. "Sport'y" są też w benzynie ale tylko diesel = R-type ma identyko amory. Sport benzynowy takich nie ma.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

A więc obecnie brakuje mi jedynie flansz. Może ktoś na corelu mi opracować wzór?

Comment

Working...
              X