Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy ktoś pomoże podłubać przy mojej 1.7ctdi?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

mówisz o Diesel Spulung to konkretnie: https://liquimoly.sklep.pl/pl/p/Oczy...ULUNG-500ml/23 ja stosowałem, nie widzę różnicy, ale mam nadzieję że wtryski poczuły .
    Nie mam zdania mimo że zastosowałem ten środek. Bardziej jednak lepiej działa co 2-3 tankowania zalać do pełna jakiś Super ON a dodatek przynajmniej na wiosnę, ale nieco później, bo w połowie kwietnia zmienia się skład ON na bardziej letni, czyli mniej depresatorów. Czyli tego spulunga albo do baku albo jak pokazał facet tyle że chyba lepiej dolewać go nie do paliwa zimowego które jeszcze zalega w magazynach.
    Autoryzowane stacje diesli Bosch zalecają kurację środkiem Stanadyne https://warsztat.pl/artykuly/skutecz...kvY3plc2NpLzc0
    lub: https://www.amazon.co.uk/Stanadyne-P.../dp/B075Z5TK49
    Na pewno nie zaszkodzi, jest to sugerowane (nie zalecane) aby takie środki co jakiś czas używać. Ja nie byłem zwolennikiem dodawanie czegokolwiek, ale jak nawaliła mi poma właśnie z powodu paliwa, a może i nie paliwa a warunków atmosferycznych no to szczególnie wtedy gdy następują duże zjawiska kondensacji rosy (wiosna i jesień) to przyznaję że dawkuję.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Ja właśnie stosuję ale w VAGu doraźnie liguy molly. Ale do baku. Raz dałem bezpośrednio na wtryski, żeby je bardziej przepucowało. Jeśli był w nich syf to mam nadzieję że już go nie ma. I tak samo chcę i tutaj ale jest mała różnica, pomki VAGa a delikanty CR, ważę działania z uwagi na ryzyko jakiejś niespodzianki. A chcę to zrobić bo zamierzam lekko przesmarować układ paliwowy olejem 2t do którego mam już ogromne przekonanie wypracowane przez ostatnie lata.

Tak jak wiemy że ON się różni na zimę i na lato tak wiadomo, że ze względu na ekobzdety sama ropka jest już o połowę bardziej sucha niżeli 10lat temu, czyli wtedy kiedy nasze diesle były projektowane i zdaję zobie sprawę, że wtedy liczyli ich działanie do tłustego ON a nie suchej trociny z obecnych lat. Dlatego ratunek jeden, olej 2t

Comment

Ja kupiłem liqui moly spulung ostatnio do swojego ep4. Tylko że jeszcze nie wlałem jak czasami przyśpieszam to na niskich obrotach szarpnie minimalnie może coś ten środek pomoże. Takie małe przygotowanie przed programem

Comment

To ja dla was mam video po programie

Comment

Zamieszczone przez KuroiKage Zobacz posta
            a delikanty CR,(...) chcę to zrobić bo zamierzam lekko przesmarować układ paliwowy olejem 2t do którego mam już ogromne przekonanie wypracowane przez ostatnie lata.
            a to mi się to nie klei kupy. tu delikatny CR a wcale delikatny ne jest, jest solidny, byle by na właściwych środkach paliwowych.
            Zamieszczone przez mateuszafro Zobacz posta
            jak czasami przyśpieszam to na niskich obrotach szarpnie minimalnie może coś ten środek pomoże
            stosując ten środek ty jako użytkownik nie poczujesz żadnej różnicy, jeśli coś szarpie to czyściwo nie pomoże, problem leży gdzie indziej.
            Wracając do T2 to jest ryzyko, to się stosowało w nie CR'ach odradzam Ci T2.
            Ładnie się kręci, bardzo ładnie, fajny jest ten ciąg , a najfajniejsze że wystarczy nadal 5,5L/100km i odjeżdżasz większości nowym samochodom co mają 130KM.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Tak przyśpiesza mój

Comment

Od 3 sekundy przyspieszamy, 100kmh mam na 11s a twoj na 13s czyli 2s można urwać w tym zakresie, zaczynając napędzanie od 1500rpm.
                Od 13s do 19s przyspieszasz w zakresie 100-120kmh, i dodatkowo potrzebujesz kolejnego biegu.
                Mój tak samo przepięcie biegów ale potrzebuje o 2-3s mniej na rozpędzenie do 120kmh. Oczywiście ja jade na zwyklym ON, bez powerow i dynamicow w tym przypadku.

Reasumując, chip, program, mapa-to dobra rzecz.

Comment

Working...
                X