Trudności z wbijaniem biegów, wysprzęglik nie wysprzęgla do końca. W szczególności na zimnym... Kompletne sprzęgło wraz z kołem dwumasowym wymienione miesiąc temu. Usterka pojawia się poraz trzeci. Przedtem podejrzewałem sprzęgło, gdy po wymianie usterka się ponowiła wymienili mi płyn w wysprzęgliku i się uspokoiło na jakiś czas. Teraz z powrotem. Już nie mam pomysłu co to może być. Objaw dokładnie taki sam - jak się w końcu uda wbić pierwszy bieg, do góry jakoś idzie. Natomiast w dól słabo.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Trudności z wbijaniem biegów, wysprzęglik nie wysprzęgla do końca.
Collapse
X
-
Pewnie jesteś zorientowany ale dla przypomnienia podpowiem, przeczytaj ten wątek może coś się wyjaśni co do zasady działania: Sprzęgło/dwumasa w 2.2 diesel
objaw jest taki jakby sie zapowietrzał układ hydrauliczny sprzęgła, jak mówisz po wymianie płyniu ok a po jakimś czasie trudności z wrzucaniem biegów. Było grzebane w linkach biegów?Kierownik Działu Diesla
-
Odebrałem samochód: powodem był rozwodniony i prawie czarny płyn DOT4 w układzie hydraulicznym sprzęgła. Półtorej miesiąca temu miałem taką samą sytuacje i płyn został wymieniony na nowy. Nadal nie wiem co jest powodem, wysprzęglik, czy pompa sprzęgła ?! Moim zdaniem rozpuszcza się jakaś uszczelka i dlatego barwi na szaro...
Może ktoś miał taką sytuację ?
I jest wstanie pomóc ?
Z góry dziękuje.
Comment
-
Zamieszczone przez Civic 2.2 i-CTDi Zobacz postaOdebrałem samochód: powodem był rozwodniony i prawie czarny płyn DOT4 w układzie hydraulicznym sprzęgła. Półtorej miesiąca temu miałem taką samą sytuacje i płyn został wymieniony na nowy. Nadal nie wiem co jest powodem, wysprzęglik, czy pompa sprzęgła ?! Moim zdaniem rozpuszcza się jakaś uszczelka i dlatego barwi na szaro...
Może ktoś miał taką sytuację ?
I jest wstanie pomóc ?
Z góry dziękuje.
Comment
Comment