Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wycieraczki smugi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wycieraczki smugi

Cześć, mam auto kupione na początku roku, szybko zauważyłem smugi szczególnie od strony kierowcy - wymienili mi w ASO wycieraczki kiedy kończyła się pora deszczowa. Teraz wraca i jak jest mżawka to mi nie ściera dokładnie i jest efekt jak na obrazie olejnym. Więc nie chce mi się wierzyć, że trzeba trzecie nowe wycieraczki w ciągu pół roku tym bardziej, że lodu nie było jeszcze więc nie wierze, że to fizycznie się uszkodziło znowu i dokładnie w tym samym stopniu co ostatnio, dokładnie ten sam efekt. Na poziomie moich oczu i w okolicach smugi jak jest taki drobny opad, a nie konkret jak ze spryskiwaczy itp.

Czy może to być problem jakiś nacisków na wycieraczkach albo płynu do spryskiwaczy (zimowy używam bo miałem i w sumie ostatnio dolewałem ale wcześniej też był problem wtedy kiedy mżawka była)? Dodatkowo na myjnie słonik jeżdżę dość często i wcześniej z innymi autami jeździłem na tą samą i nigdy problemów nie było więc nie wierzę, że jakiś detergent z myjni.

Jakieś pomysły? Wylać cały płyn ze spryskiwaczy na szyby i uzupełnić nowym (ale chyba dalej zimowym patrząc na obecną porę roku)? Help plz .

Już raz zakładałeś taki wątek, masz tam przekierowanie na obszerny temat wycieraczek w IX.
    czesc, mam taki glupi problem w nowym aucie, mianowicie jak uzywam wycieraczek w trakcie deszczu to jak leca zostawiaja rozmazany obraz, a jak wracaja to jest ok bo scieraja cala wode... jakis pomysl jak rozwiazac problem? chyba nowe wycieraczki nie sa uszkodzone? jeszcze musze sprawdzic od strony pasazera czy jest identycznie

Spróbuj poza tym odtłuścić porządnie szybę i gumki.

Comment

Working...
    X