Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowa CR-V 2023

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Na USDM idzie tez z JP czy klepia u siebie?
    ZRV mial byc na wiosne, ale cos przycichlo. Na civica sie czeka powyzej roku. Ciekawe jak bedzie z CRV, Takze cenowo

Comment

Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
      Ciekawe jak bedzie z CRV, Takze cenowo
      Moim zdaniem będzie startował w podstawie od 200tys a jak wejdzie ZRV wskoczy zapewne w obecne ceny CR-V. Co do terminów premier logiczne by było przed wakacjami wypuścić na rynek ZR-V a VI gen CR-V na jesień. Ale jak pisałem wcześniej wszystko jest popitolone. Będę na początku maja u chłopaków to podpytam.

Comment

ZRV jest wielkowciowo praktycznie jak obecna (schodzaca) CRV. A nowa CRV urosla. Zreszta w JP i chyba niektorych rynkach azjatyckich
        zrezygnowali z CRV i jej nastepca jest wlasnie ZRV. Wiec faktycznie moze byc tak, ZRV wejdzie w połke cenowa CRV.

Comment

Zreszta w JP i chyba niektorych rynkach azjatyckich
          zrezygnowali z CRV i jej nastepca jest wlasnie ZRV.
          Zrezygnowali ale z HR-V na rzecz ZR-V.

Comment

Zamieszczone przez montada Zobacz posta
            Zrezygnowali ale z HR-V na rzecz ZR-V.
            nope

HR-V (Vezel), i ZR-V jako następca CR-V

Screenshot 2023-03-01 180531.png

Comment

nope

HR-V (Vezel), i ZR-V jako następca CR-V
              No skoro tak jest, to tak jest Choć mnie to dziwi bo gdzie rozmiarami ZR-V do CR-V.

Comment

Zamieszczone przez montada Zobacz posta
                No skoro tak jest, to tak jest Choć mnie to dziwi bo gdzie rozmiarami ZR-V do CR-V.
                No wlasnie porownywalem. Bardzo zblizone do obecnej generacji.
                Zrv vs Crv
                Dlugosc 4567 vs 4600
                Szer 1839 vs 1855
                Rozstaw osi 2654 vs 2663

Comment

Oglądałem testy na YT ZR-V i wygląda na to, że miejsca w środku jest o wiele mniej od CR-V. W tej kategorii ciężko przebić CR-V . "...Nowa Honda CR-V jest także o 1 cm szersza, blisko 7 cm dłuższa (mierzy 4,66 m) oraz ma o 4 cm większy rozstaw osi od poprzedniczki..." Tu będzie jeszcze większa przepaść. Ale jeśli ktoś nie potrzebuje tak dużego auta nowa ZR-V może okazać się sensownym rodzinnym dupowozem. Oby dostała w EU ten sam napęd co Civic/CR-V.

Comment

No wlasnie "urosniecie" CRV jest wskazywane jako powod zniknięcia z JDMOwego lineupu. HRV vel Vezel sprzedawal sie ponad 10x lepiej niz CRV. A nowa CRV jak sam wspomniales jeszcze sporo rosnie

Comment

Warto się przyjrzeć co jeździ po drogach JP. U nich Kei-Carów jak u nas SUV. Inna mentalność, inne potrzeby. Kupując tam auto trzeba mieć np zgodę sąsiadów na parkowanie, jeśli znajdziesz takowe w ogóle. Więc u nas auta rosną, tam szukają na nie miejsca.

Comment

Byłem wczoraj i dzisiaj w salonie Honda, jeździłem nowym Civic i stara Crv, dla mnie oba auta są ch…., R.I.P. Honda. Jak włożą tą hybrydę z Civica to Crv to będzie działkowóz.
                        Oglądałem tez sobie nowe Hyundaie, pojeździłem sobie nowym Tusconem i mi się gęba śmiała do tego auta, super pozycja za kierownicą, sama kierownica chyba mniejsza niż u mnie w X. Podobno stroili Tuscona na torze i to wg mnie czuć, bardzo dobrze się to prowadzi. W środku audio od Krella , kto zna się trochę na audio to wie. Jest design, są osiągi, normalne skrzynie biegów, nie ten syf co w Hondzie, jest prawdziwa skóra nie ekosraj, dobre wyciszenie. Minus to spalanie, ale to jeszcze bym przełknął, ceny srogie, Tuscon mi wyszedł za 190tyś, ale wiadomo za co się płaci. Jest jakaś bariera psychologiczna ze względu na znaczek, ale obiektywnie są to lepsze auta niż Honda.
                        Last edited by Jozin; 02-03-2023, 14:23.

Comment

Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
                          Byłem wczoraj i dzisiaj w salonie Honda, jeździłem nowym Civic i stara Crv, dla mnie oba auta są ch…., R.I.P. Honda.
                          Ile razy to już słyszałem, to nawet nie zliczę. Jak nie przeczytam przynajmniej raz w miesiącu, że Honda umiera, to nie mogę potem zasnąć wieczorem
                          Zresztą, może w Europie - tu ekokomuchy faktycznie zabijają motoryzację ale na świecie? 3,57 mln sprzedanych aut na świcie - w trudnym 2022roku, 3 miejsce na świecie, za Toytojem i vv.
                          Last edited by bravossi; 02-03-2023, 14:44.

Comment

Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
                            Zresztą, może w Europie - tu ekokomuchy faktycznie zabijają motoryzację ale na świecie? 3,57 mln sprzedanych aut na świcie - w trudnym 2022roku, 3 miejsce na świecie, za Toytojem i vv.
                            Przepraszam, że nie napisałem, że salon Hondy w którym wczoraj i dzisiaj byłem znajduje się na zadupiu. Powinienem napisać, że w Polsce, Eurupie. Pewnie pomyślałeś, że w USA? No tak, tam pewnie oferta jest inna, bogata.

Comment

Na razie, to Honda nie przyjmuje np. w Niemczech zamówień na Civica z uwagi m.in na większe niż oczekiwano zainteresowanie klientów, także tego.

Comment

Zamieszczone przez bravossi Zobacz posta
                                Na razie, to Honda nie przyjmuje np. w Niemczech zamówień na Civica z uwagi m.in na większe niż oczekiwano zainteresowanie klientów, także tego.
                                W salonie Hondy ci takie mądrości sprzedali?
                                Może to i lepiej, że „wychodzę” z Hondy, chyba nie chce być kojarzony z działkowcami i „mędrcami”.

Comment

Working...
                                X