Dlatego ja z zalozenia dziekuje za takie auto i wole moje V8. Prad i energia sie w nim sie przelewa. Zmotoryzowana klapa bagaznika, grzane stolki i kiera, w srodku mozna sobie urzadzic saune albo chlodnie bo wydolnosc tych ukladow jest wielka, teraz audio z realnymi wattami wejdzie... a uzywajac wszystkiego ile wlezie nawet nie zauwaze ani spadku zasiegu ani wzrostu spalania... inna bajka. Zatankowac mozna wszedzie, trwa to dziesiec minut razem z zamowieniem kawy i mozna jechac na drugi koniec kraju bez zalu i strachu czy dojade z predkosciami o jakich utrzymaniu auta elektryczne moga sobie tylko pomarzyc. Dlatego powtorze sie: obecne auta elektryczne nie dorastaja spalinowym do piet. Wiec moga dla mnie nie istniec. Jak beda realna konkurencja na poziomie, wtedy moge takowe rozwazyc. Ale do tego daleka droga. Jeden Taycan wiosny nie czyni.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
nowa Honda elektryczna na 2020
Collapse
X
-
Last edited by Alix; 30-12-2020, 21:56.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaJeden Taycan wiosny nie czyni.Last edited by Stach13; 31-12-2020, 09:45.
Comment
-
Zamieszczone przez Stach13 Zobacz postaJak na razie jeśli chodzi o zasięg świetnie prezentuje się Hyundai Kona Electric z akumulatorem o pojemności 64 kWh.
Auto tylko na miasto niektórzy powiedzą? No dobrze, ale po co, jak za połowę tej ceny mogę mieć to samo w postaci takiej HR-V Sport z 1.5T? Nawet jakby prąd był kompletnie za free i tak jest to nonsens praktyczno-ekonomiczny. 400kg zbędnego balastu mniej i więcej miejsca w środkuLast edited by Alix; 31-12-2020, 10:11.............................C I V I C
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaTak? A ile ujedziesz SUVikiem z aerodynamiką lodówki z włączonym grzaniem wnętrza, stołków, może i przedniej i tylnej szyby oraz kierownicy w zimie i włączonym audio przepisowe 140km/h, nie musząc upośledzać jazdy ograniczaniem się we wszystkim "bo jadę elektrykiem"? Co to auto prezentuje sobą jako samochód, trakcją czy na zakrętach czy nawet jakością wnętrza?
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaŁadowanie domowe to "tylko" 29 godzin, jak znajdziesz gdzieś fast charger (i to konkretny z 50kW)
Comment
-
Dochodzi jeszcze jedna kwestia, o której zapomina się wspomnieć w rozmowach na temat praktyczności elektryków.
Zamieszczone przez Stach13 Zobacz postajechali jednakowo w tych samych warunkach Jaguarem I-PACE'em, Volkswagena e-Golfem i Hyundaiem Koną Electric. Jeśli chodzi o zasięg to Hyundai zmiażdżył dwa pozostałe.
No i teraz taka sytuacja.... Dochodzi do jakiegoś przykrego zdarzenia. Partner źle się poczuł w środku nocy, ktoś z rodziny miał wypadek, spadł ze schodów. Trzeba na pełnej K**e gnać do szpitala. Auto ma 12 % baterii. Zdechnie w drodze do szpitala, bo przecież planowałem jechać nim rano do pracy, gdy będzie miał 82 % baterii. benzyniakiem można jeszcze zawinąć po drodze na stację i zrobić szybki Pit Stop.
Elektryk = planning. Jeśli zdarza się coś nieplanowanego, człowiek ma poważny problem.
Mam podobne, ale nieco inne zdanie niż Alix. Podoba mi się motyw z elektrykami i chciałbym takie auto. Ale właśnie jako wozidło do roboty i z powrotem. Jako drugie, małe auto w domu. Bo w życiu bym temu nie zaufał w takich stricte życiowych kwestiach.
Comment
-
Zamieszczone przez Stach13 Zobacz postaOczywiście ,że nie możemy porównywać auta za 200 tys zł z autem za 600 tys.
Zamieszczone przez Stach13 Zobacz postaZ ładowaniem Taycana też nie jest różowo
Zamieszczone przez PrimoGhost Zobacz postaAle właśnie jako wozidło do roboty i z powrotem.Last edited by Alix; 31-12-2020, 12:16.............................C I V I C
.
.
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaAle ja nie porównuję tego do mojego F-Type
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaDlatego powtorze sie: obecne auta elektryczne nie dorastaja spalinowym do piet. Wiec moga dla mnie nie istniec.
Comment
-
coś pięknego taki widok.
marzę o elektryku...Last edited by rambo7; 31-12-2020, 14:22.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Bez otwierania linka - jara się jakiś elektryk i nie idzie go ugasić
EDIT - Nie trafiłem
Ale idioci w sumie niesamowici. Przecież mogli kupić przedłużacz i podpiąć je szeregowo jak lampki choinkowe xDDDDDLast edited by PrimoGhost; 31-12-2020, 18:40.
Comment
-
Widze ze inni maja podobne do mnie wrazenia z elektrycznego Mini ze nie dorasta do spalinowego, dodatkowa smutna sugestia, ze to "i tak olśniewa do innych elektrykow" ech... ale smutno - ze jedyna obecnie tylnonapedowa Honda do nie dorasta jazda nawet do tego elektrycznego Mini... Nie zauwazylem tez wyjsciowo, ze 30KM slabsza Honda wazy... sute 237kg wiecej przy tych samych wymiarach nadwozia i podobnej pojemnosci baterii. I ma mniejszy bagaznik... to zakrawa wszystko na paranoje jak na pare aut gdzie jedno zostalo od podstaw zaprojektowane jako nowy elektryk (Honda) a drugie mialo elektryke "upchana" do starej wyjsciowo spalinowej budy (Mini). Kolejna paranoja jest cena, gdzie Mini okazuje sie... 26 tys tansze bedac autem pelnym geba Premium - kto siedzial w Mini ten wie czym to sie wyroznia od calej reszty segmentu B...
SmartSelectImage_2021-01-05-23-55-12.jpgLast edited by Alix; 06-01-2021, 10:05.............................C I V I C
.
.
Comment
Comment