Cena, zasięg, długość ładowania, brak infrastruktury, jeśli to się nie zmieni w tym temacie auta elektryczne będą nadal marginesem sprzedaży aut. Ponadto nawet super Tesla, co z tego że ma 3 sec do 100 jak na torze zaraz przechodzi w tryb awaryjny, na dzień dzisiejszy elektryk to nadal fanaberia i ekozboczenie niż rzeczywista potrzeba i opłacalność.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
nowa Honda elektryczna na 2020
Collapse
X
-
Comment
-
Zamieszczone przez chromaticall Zobacz postaWychodzisz z domu, wsiadasz , jedziesz do roboty, wysiadasz, wpinasz się w stację, kończysz robotę i wracasz autem do domu.
Comment
-
-
No jak nie jak takBardzo mi się podobało w artykule stwierdzenie, które chyba opisuje nad wyraz dobrze nasza pozycję i perspektywę sprzedaży - "...Elektryczny model Hondy wejdzie na pierwsze europejskie rynki jeszcze w 2019 roku. Jak udało mi się potwierdzić u polskiego importera, do salonów w naszym kraju dotrze on w drugiej połowie przyszłego roku...."
Comment
-
4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip
If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
Its better to have it and not need it, then need it and not have it.
Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ
Comment
-
Zamieszczone przez fetorman Zobacz postaNie wiem czy byl linkowany juz:
Zamieszczone przez montada Zobacz postaFajny materiał, polecam - https://www.youtube.com/watch?v=MfD67KCFxqI.
Ja chętniej zobaczyłbym ogólnodostępny pojazd osobowy z ogniwami paliwowymi zasilanymi wodorem. Hybrydy i elektryki to taki etap przejściowy do właściwych pojazdów zero-emisyjnych.
Comment
-
Przeskok od razu do wodoru byłby nad wyraz niekorzystny - oznaczał pominięcie wielu mln euro, które można zarobić na obecnie panującej tendencji hybrydowej/elektrycznej. Pamiętam, w którymś z odcinków TG May testował wiele lat temu ! Hankę wodorową i był zachwycony. Także to już pewnie mają opanowane i dalece zaawansowane ale....To trochę tak, jak zrobić przeskok z full hd do 8K z pominięciem 4K. Po co, skoro można zarobić. Myślę, że przyjdzie nam sporo poczekać.
Comment
-
Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz postaHybrydy i elektryki to taki etap przejściowy do właściwych pojazdów zero-emisyjnych.
Comment
-
Zamieszczone przez montada Zobacz postaTo trochę tak, jak zrobić przeskok z full hd do 8K z pominięciem 4K.
Comment
-
Zamieszczone przez fishdick Zobacz postaA wg jakiej konkretnie definicji 'elektryka' nie mozna zaliczyc do kategorii 'wlasciwych' pojazdów zeroemisyjnych?
Liczę, że jak już na dobre wejdą auta wodorowe, to i proces przetwarzania wody na tlen i wodór, będzie się odbywał przy wykorzystaniu czystej energii. Ale to takie moje mrzonki na boku
Zamieszczone przez montada Zobacz postaPrzeskok od razu do wodoru byłby nad wyraz niekorzystny - oznaczał pominięcie wielu mln euro, które można zarobić na obecnie panującej tendencji hybrydowej/elektrycznej.
Comment
-
Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz postaLiczę, że jak już na dobre wejdą auta wodorowe, to i proces przetwarzania wody na tlen i wodór, będzie się odbywał przy wykorzystaniu czystej energii. Ale to takie moje mrzonki na boku
Comment
-
Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz postaCiężko jest przestawić społeczeństwo, od razu, na coś zupełnie innego niż benzyna z kurka. Trzeba etapów przejściowych i ja to rozumiem
[QUOTE=fishdick;426411]No niestety biorac pod uwage aktualny udzial poszczegolnych metod produkcji wodoru, to zeroemisyjnosc aut na wodor jest porownywalna z tymi co jezdza na prad z kopalni weglowych
Ot, to właśnie....Last edited by montada; 13-05-2019, 17:46.
Comment
-
Prąd do elektryka to jedna sprawa, drugą jest produkcja baterii która jest tak energochłonna że podobno (gdzieś to przeczytałem) produkcja auta elektrycznego emituje tyle zanieczyszczeń co łącznie produkcja i eksploatacja auta spalinowego przez kilkadziesiąt tys km. A winne są metale ziem rzadkich stosowane w bateriach których wydobycie wymaga zużycia ogromnych zasobów energii wody i paliwa. A auto elektryczne w przeciwieństwie do hybrydy zestaw baterii ma pokaźny. Ta propaganda zeroemisyjności elektryków kojarzy mi się z obecnie stosowanym naganianiem do zakładania instalacji fotowoltaiki i zamiast powiedzieć prawdę mówi się powszechnie "zainwestuj a za 10 lat się zwróci i masz prąd gratis". Tyle że nikt nie mówi że panel traci z wiekiem sprawność a max życia to 15 lat, doliczając koszty demontażu i drogiej utylizacji wychodzimy na zero. I obawiam się że z elektrykami i ich zeroemisyjnością może być tak samo.Last edited by remar; 13-05-2019, 18:13.CIVIC IX 1,8/142KM
Comment
-
Zamieszczone przez remar Zobacz postaprodukcja auta elektrycznego emituje tyle zanieczyszczeń co łącznie produkcja i eksploatacja auta spalinowego przez kilkadziesiąt tys km
Na dodatek autor przyjmuje dosc asekuracyjne zalozenia (raczej na korzysc silnikow spalinowych)
Comment
Comment