Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

10th gen Civic 2016

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
    A jak teraz zawracasz? Tak normalnie, na 3 razy czy jak? Fuj, fuj.
    Na publicznych drogach chyba mi sie nigdy nie zdazyło na recznym zawracać. No moze jak miałem poniżej 25 lat

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
    CVT nie jest złą ideą samo w sobie, tylko trzeba go zaprogramować żeby chodził jak zwykły automat
    W USA właściciele Xgen piszą, że niestety Honda nie poszła drogą Subaru, które w 1.6T zaprogramowało CVT tak, ze działa jak zwykły hydrokinetyk.
    Czyli mamy wycie jak w HRV - tyle, że w połączeniu z 1,5T jest i wycie i szybkie przyspieszanie, a w HRV z 1.5 NA jest tylko wycie

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
    Ale... mam nadzieję, że w Type R zostawią "rękaw" na swoim miejscu
    No w aucie do kręcenia dobrych czasów na torze elektroniczny hamulec to lipa straszna.
    W Subaraku często wybijam go z toru jazdy klasycznym recznym - frajda na torze musi być. Tyle że wtedy trzeba mieć złota karte kreytową na opony. Strasznie szybko osnowy idą
    Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• a jak się sprawuje ten CVT w foresterze turbo 240 Km?

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
        W USA właściciele Xgen piszą, że niestety Honda nie poszła drogą Subaru, które w 1.6T zaprogramowało CVT tak, ze działa jak zwykły hydrokinetyk.
        Czyli mamy wycie jak w HRV - tyle, że w połączeniu z 1,5T jest i wycie i szybkie przyspieszanie, a w HRV z 1.5 NA jest tylko wycie
        Ciekawe. Na filmikach widac, ze CVT w USDM spec symuluje zmiany biegów jak w zwyklej skrzyni i nie ma efektu gastrokuriera na skuterze.

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
          a jak się sprawuje ten CVT w foresterze turbo 240 Km?
          tym nie jechałem.
          Pojezdziłem Levogiem 1.6T CVT. Dość cieżki kloc - słabo sie prowadzi.
          Ma 2 tryby CVT - taki udajacy prawdziwe biegi (oglądać od 2:44) oraz ciagły CVT (zaraz po trybie biegowym na filmiku)

Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
            Ciekawe. Na filmikach widac, ze CVT w USDM spec symuluje zmiany biegów jak w zwyklej skrzyni i nie ma efektu gastrokuriera na skuterze.
            Faktycznie wygląda jak w Subaru. Czyli jednak całkiem ok, a nie tak jak amerykańce piszą
            I ma 7 "zaprogramowanych" biegów.

HRV NA 1.5 tak jedzie:

Last edited by Glosima; 08-09-2016, 13:54.

Comment

• Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
              efektu gastrokuriera na skuterze.
              Hehe dobrze ujęte. Może są te tryby jazdy po to? I np. w trybie Sport nie będzie tak
              ............................C I V I C
              .. generacje . wersje usportowione ..silniki
              . .
              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Comment

• Róznica ktora ja odczuwam miedzy tymi zawieszeniami to ze na wielowachaczu moge pocisnac i dzieciaki nie maja problemu. W hondzie jak tylko troche ostrzej pojezdze po zkretach to jest krzyk ze niedobze sie czuja. Przetestowane na kilku samochodach.
                  Forester FX ma niewygodne siedzenia pozatym jest OK. Levorgowi brakuje 100km bo zawieszenie go wyprzedza. Ale z wirtualnymi biegami to super sprawa. Auto genialnie zachowuje si po gorskich zakretach tylko mocy brak.

Comment

• No właśnie Type R nie ma tego problemu z dzieciakami w stosunku do "cywila".
                    . .
                    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Z tyłu przypomina IX gena FL z większymi światłami. Klasyczne klamki z tyłu dodają mu dostojności.
                      Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
                        Z tyłu przypomina IX gena FL z większymi światłami. Klasyczne klamki z tyłu dodają mu dostojności.
                        No widać, że starają się zachować wzór od UFO, szkoda tylko, że kokpit jest ugrzeczniony w porównaniu do IX gen.
                        Ciekawe jak się sprawdzi turbinka, ponoć turbosprężarka ma mieć zmienną geometrię, w Porsche 911 turbo się sprawdziła + V-tec, no zapowiada się ciekawie.

Moja

Comment

• VTEC Turbo jest boski
                          . .

Comment

• Kto tym Japońcom powiedział, że cyfrowy prędkościomierz jest fajny ? Wolałbym wywalić to dziadostwo a wstawić ze starego accorda albo legenda nie mówiąc o type-Rach. Na tym zdjęciu #480 to już wygląda jak Honda ale ten biały to dla mnie Hyundai. Aż mi się przypomniało jak ponad 10 lat temu jeden amerykaniec w komisie mnie zniesmaczył bo wciskał mi koreańczyka i nazywał go Hondą :/
                            Honda Hybrid 3,4L/100km
                            sigpic
                            https://www.civicforum.pl/showthread...979#post323979

Comment

• Mi się właśnie podoba cyfrowy prędkościomierz, nie chciałbym już zwykłych zegarów, to takie właśnie fajne nawiązanie do lat 80, "Nieustraszony" na przykład . Jak wsiadam do Civica IX to czuję w nim ten motyw i klimat nietuzinkowości. Ale jak wspomniałem w X jest to ugrzecznione i środek jest, tyle co mogę od razu stwierdzić, nowoczesny i dynamiczny.

Moja

Comment

• Ja się tak przyzwyczaiłem do cyfrowego wyswietlania prędkości, że w kazdym aucie mam ustawione takie wyświetlanie prędkości (nawet w Golfie).

Comment

Working...
                                X