Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic Concept prezentowany w USA, ciekawe co dotrze do Europy?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nowy Civic Concept prezentowany w USA, ciekawe co dotrze do Europy?

Podczas Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Nowym Jorku, Honda dokonała odsłony koncepcyjnej wersji sportowej odmiany modelu Civic. Auto jest zapowiedzią kierunku stylistycznego kolejnej generacji modelu z większym naciskiem na sportowy styl i radość z jazdy, gama modelu Civic na rynku amerykańskim będzie obejmowała wersje: sedan, Coupé, modele Si, przy czym do oferty powróci Civic hatchback,następnie dołączy do nich
    wersja Type R, jako najmocniejszy, flagowy przedstawiciel linii modelu Civic. W dziesiątej generacji Civica na rynek amerykański, po raz pierwszy zostaną zastosowane turbodoładowane silniki VTEC.

civic.jpg c2.jpg

Ładny? Przypomina trochę Hyundaia Velostera ale podoba mi się bardzo.
    Last edited by grzes41gt; 07-04-2015, 06:39. Powód: Wyeksponowanie zdjęć

nawet ładny

Comment

Faktycznie Hyundajowaty.
      W USA sie sprzeda, bo taki typ tam dobrze schodzi. No ale ja bym nie kupił - wolę klasyczną sylwetke Civica SI z długim tyłem.
      Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

A ja wręcz przeciwnie, nie w tym kolorze ale z mocną jednostką Pb lub Turbo Pb jak najbardziej, a jak by miało to kosztować zbliżone pieniądze do tego czym teraz jeżdżę a osiągami przeganiać obecne Si IX to jak najbardziej ale znając życie takie rzeczy nie w UE .

Comment

Mi się podoba, choć widziałbym go w Milano red Tylko ciekaw jestem czy nie zepsują tej wersji jak nowego Type r Concepty im wychodzą świetne, później wcinają się księgowi i już nie jest tak kolorowo Poczekamy, zobaczymy....
          Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
          sigpic

Comment

Zamieszczone przez Joe Zobacz posta
            znając życie takie rzeczy nie w UE .
            Czytałem że Civic na rynek amerykański będzie produkowany w Anglii więc ze względu na koszty można podejrzewać że wersje na Amerykę i Europę nie będą się aż tak bardzo różnić. W ogóle angielska fabryka ma zostać rozbudowana i stanie się centrum produkcyjnym Hondy.
            CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Film z nowym modelem civica X (concept)
              Last edited by MarcelWro; 13-04-2015, 10:29.

Comment

Fajna jest, w czerwonym i czarnym kolorze będzie miazga. Dobry silnik i wersja na Europę - Ciebie prosimy, wysłuchaj Nas ... .

Comment

Przód z ***'n'dai'a:

Tył z poprawionego Insight'a

A rura nawet mniej fantazyjna niż w Focusie ST...

A całość na bazie projektu Accorda Coupe:

... i tylko felgi są oryginalne. Na szczęście coupe będzie pewnie i tak tylko w USA bo sorry, dla mnie obecny poliftowy Civic Sport czy nawet ufo są o niebo atrakcyjniejsze i oryginalniejsze...

W dodatku z ciemnym wnętrzem i androidowymi multimediami to fantastyczne autko...

Także oczekuję tradycyjnie od powiedzmy dwóch generacji dużo ładniejszego i bardziej dopracowanego hatchbacka na EU, a to co mnie naprawdę interesuje, to czy po 11 latach ładowania pod maski tego samego Honda pójdzie coś do przodu i nadgoni pozostałych europejskich konkurentów jakimiś mocniejszymi turbobenzynami
                  ............................C I V I C
                  .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                  . .
                  Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

To się projektanci rozpędzili. Przecież to już defacto nie Civic. No Hyundai jak nic. Swoją drogą to w USA często mylą te dwie marki i może dlatego.
                    Honda Hybrid 3,4L/100km
                    sigpic
                    https://www.civicforum.pl/showthread...979#post323979

Comment

Zamieszczone przez grzes41gt Zobacz posta
                      Tylko ciekaw jestem czy nie zepsują tej wersji jak nowego Type r Concepty im wychodzą świetne, później wcinają się księgowi
                      ja wręcz przeciwnie, concept mi się średnio podobał a wersja finalna bardzo-kwestia gustu

Zamieszczone przez remar Zobacz posta
                      będzie produkowany w Anglii więc ze względu na koszty można podejrzewać że wersje na Amerykę i Europę nie będą się aż tak bardzo różnić. W ogóle angielska fabryka ma zostać rozbudowana i stanie się centrum produkcyjnym Hondy.
                      ..., jakość, pasowanie części z tej fabryki w IX gen. itd. nie wróży nic dobrego marce niestety...a wracając do wątku, to kwestia gustu, dla mnie ten nowy nie ma za grosz pazura, tak jak koledzy stwierdzili posklejany z kilku =...

Comment

Przeglądając ostatnio sobie rózne portale, natrafiłem na koncept CTR X-generacji

Cholernie ładny, ale pytanie czy to jakiś Fanart czy faktycznie oficjalne fotki od Hondy
                        sigpic
                        Moja piękna - http://www.civicforum.pl/showthread....stia-EG3-D13B2
                        Custom Buggy 126p - http://www.civicforum.pl/showthread....t=custom+buggy

Comment

Też to widziałem, ale z tego co wiem to jacyś fani zaprojektowali i pokazali że tak mógłby wyglądać CTR X gen. Mi tez się bardzo podoba, szczególnie że w końcu jak poprzednie CTR-y ma 3-drzwi
                          Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
                          sigpic

Comment

No jak by taki był dostępny to moje wątpliwości chyba by się rozwiały.

Comment

Kolejna wizja Type R Coupe:

............................C I V I C
                              .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                              . .
                              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Working...
                              X