Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic Coupe

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic Coupe

Pod powyższym linkiem info o nowym Civic Coupe. Mam wrażenie że można było się bardziej postarać w kwestii wyglądu
    CIVIC IX 1,8/142KM

A mi się podoba, zwłaszcza wersja SI, widać aktualne tendencje. Auto jest muskularne. Myślę, to czy się podoba czy nie, jest wyłącznie kwestią czasu. Do wielu obecnych sylwetek też się musiałem przekonać. Jak pierwszy raz zobaczyłem IX gen. HB to miałem mieszane uczucia, a teraz jak widać sam mam to auto i bardzo mi się podoba
    Honda Civic IX HB 1.8, Ford Focus MK4 ST

Comment

Generalnie to gdybanie, bo model dostępny tylko za Oceanem Chyba, że ktoś sobie sprowadzi.

Ale ja akurat nie popieram co oni z tymi coupe Civicami robią Ostatni fajny był 7gen. Natomiast 8 i 9gen jak dla mnie o dziwo bardziej rześko wyglądają sedany, szczególnie od roku modelowego 2013 https://automobiles.honda.com/civic-...or-photos.aspx Nawet ten lift coupe dla mnie mniej udany niż sedana Dodali trochę szczegółów, ale całość nadal nie rzuca na kolana. Macałem 8gen coupe w realu, nie było bynajmniej lepiej niż na zdjęciach. Mogliby np. pójść w design "większego CR-Z", na dobre by to wyszło... i wreszcie sensowny silnik pod maską.

Jako ciekawostkę dodam, że w USA przewija się temat tęsknoty za naszym hatchbackiem Którego ja notabene wolę od tego coupe. Nie tylko bo ma większy bagażnik i 5 drzwi, ale za całokształt. Jakby jeszcze miał K24 pod maską jak tamten to już zupełnie
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Zgadzam się z przedmówcą. Tak naprawdę skrócenie sedana dałoby dużo lepszy efekt, coś a la 6 gen, a tak coupe wygląda bardziej na zabawkę niż sportowe auto. Hatchback w wersji Type R jest dużo bardziej rasowy (8 gen). Aczkolwiek prawda jest taka, że zarówno nowy sedan jak i coupe są bardzo ładne, czego nie mogę powiedzieć o ostatnim Hatchbacku, w którym kompletnie zrypali tył
        Don't drive faster than your guardian angel can fly.
        "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców" - Colin McRae
        Moja Solniczka: http://www.civicforum.pl/showthread....VTi-by-Medyk88

Comment

Natknąłem sie na te fotkę, bardzo mi sie podoba w tym lakierze i wersji:

Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Z tej perspektywy rzeczywiście prezentuje się fajnie... Filmik w temacie:

Ale coupe to dla mnie z przodu wciąż co najwyżej Hyundai Genesis po kubicznym lifcie:

Tylko że Hyundai pod maską ma zwykle pod maską V6... V6 można też mieć w coupe Hondy w Accordzie, ale ten jest IMO jeszcze mniej porywający

Szkoda że Acury nie ma już Coupe Fajny wyścig koni mechanicznych:

Mam cichą nadzieję, że z nadejściem europejskiej Rki i NSXa Honda wróci trochę do charakternych korzeni swoich autek
            ............................C I V I C
            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Coupe IX wygląda lepiej niż VIII wg. mnie

Szkoda, że nie ma już Preludy, CRX`a...
              EX Civic FN1
              EX Civic ED7
              EX Civic EP2
              EX Civic FD7 FL
              EX Civic FN2
              EX Civic FG1
              EX Civic FD7
              EX Civic EM2
              EX Accord CL3