Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Znalezione / podpatrzone - zajawki następców Civic

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Civic Tourer

Jak Wam się podoba?

Moim zdaniem Honda ponownie się wyróżniła - tak ciekawego designu kombi jeszcze nie widziałem! Na bank będzie się wyróżniać z tłumu nudnych kombi.
    Patrząc z drugiej strony nie podoba mi się, że jednak zrezygnowali z "trójkątopodobnych" świateł dziennych, tylnego, innego niż w hatchback'u zderzaka oraz że dodali płetwę, która moim zdaniem trochę zaburza całokształt w tym przypadku.
    Mówiąc o zmianach mam na myśli koncept z tego filmiku:

Bardzo uprościli kombi do naszych Civiców hatchback. Koncept bardziej mi się podobał

EDIT: chyba bardziej adekwatny dział
    Last edited by Alix; 12-08-2013, 22:40.
    C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

A tu jeszcze garść najnowszych informacji o Hondzie Civic Tourer. W zamieszczonym linku można znaleźć m.in. porównianie do modelu 5D.

Comment

znowu trochę karawan ... ale trudno, może się przyjmie
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Mi się kombi nie podoba w ostatecznej wersji. Za dużo blachy, za wielkie przetłoczenia.
          Wersje koncepcyjne jakos lepiej wygladały. Za to bagaznik wygląda konkretnie - wysoko poprowadzona linia tylnych okien daje ekstra pojemnosc.

No ale z ostateczną oceną trzeba poczekać jak na drodze się będzie prezentował...

No i nie wiem czy zauważyliście ale Honda pokażę we Frankfurcie Civica IX po liftingu - szybko jakoś

"Gamę Hondy Civic umocni wersja pięciodrzwiowa o odświeżonej stylistyce nadwozia i wnętrza. Model ten również będzie świętował swoją premierę we Frankfurcie."
          Last edited by Glosima; 13-08-2013, 18:27.
          Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Mi niestety też się tak średnio to kombi widzi. Tył jest jednak jakby "dołożony" - np. w i30 czy Auris widać, że już na etapie projektowania hatchbacka myśleli jak będzie z kombiakiem żeby linie były naturalne, a tutaj to taki nieco rozciągnięty plecak - to widać bardziej jak już są normalne szyby etc., mniej było widoczne na koncepcie. To mi się też swoją drogą nie podoba w Aerodecku 6gen... Są co prawda gorsze pomysły (patrz Fabia I sedan), ale wyszło IMO raczej alternatywnie niż rewelacyjnie. Pewnych smaczków stylistycznych nie można mu odmówić, tył jest nawet jakby adekwatniejszy dla mnie do całości niż w hatchbacku, gdzie mógłby być mniej masywny. Tu jeszcze taka kwestia, że kombiaki dzisiaj są w często brane w dieslach, a przy nonsensownej cenie 1.6D obawiam się naszego rynku nie zawojuje Szkoda, bo bagażnik wielki i autko bardzo praktyczne, potencjał wizualny na koncepcie był. Trzeba będzie zobaczyć w realu

Co do faceliftu to u nas i tak spokojnie, Amerykanie już rok temu mieli, niecałe półtora roku po premierze i to baaardzo radykalny Tam wyjściowy design sedana bardzo zjechała prasa motoryzacyjna na premierze - akurat byłem wtedy w USA, mam gdzieś nawet wydanie What Car z 2011 z pierwszym testem porównawczym 8 małych kompaktów (tam to jest niemal najniższy segment) gdzie Civic wylądował chyba na 5. miejscu (pierwsze miejsce - Hyundai!), co jak na auto premierowe to cieniutko O dziwo jak na tamtejsze wymagania czepiali się też strasznie jakości wnętrza (powinni częściej jeździć chyba własnym Crown Victoria - tego żaden Europejczyk by nie zniósł). A w sumie wcale się aż tak źle nie przyjął przecież. Ale uważam facelift sedana w USA za super udany, jak naszemu tak by zrobili to bym się nie pogniewał. Ciekawe, co zrobią z hatchbackiem... jak na razie w tym kombi zmian we wnętrzu nie dostrzegam od tego co teraz jest w hatchbacku - czy to może ja czegoś nie widzę?
            Last edited by Alix; 14-08-2013, 23:22.
            ............................C I V I C
            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Co do Tourera - mi się podoba, przynajmniej się wyróżnia (tak jak Civic HB)

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
              (...)Ciekawe, co zrobią z hatchbackiem... jak na razie w tym kombi zmian we wnętrzu nie dostrzegam od tego co teraz jest w hatchbacku - czy to może ja czegoś nie widzę?
              Oby nie skopali faceliftu... A tak może się zdarzyć, bo według mnie to nie jest prostym zadaniem zmienić to, i tak już kosmiczne, auto.

Jakie zmiany we wnętrzu? Ja się dopatrzyłem takowych:
              - przycisk wyłączenia auto-stop jest teraz podzielony za 2 przyciski: auto-stop i zmiana zawieszenia
              - dodano srebrną obramówkę na wylotach nawiewu
              - biała nitka na podparciu kolana prawej nogi

i to chyba wszystko

Ogólnie nie podoba mi się to jak bardzo zmieni np. przód względem konceptu...
              2013_honda_civic_tourer_wagon_geneva_photo-0306.jpg honda-civic-tourer-06.jpg
              Last edited by wildhedgehog89; 14-08-2013, 16:10.

Comment

Właśnie, mogliby zostawić te LEDowe reflektory jak w Leonie, mniam
                . .
                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Type R spy photos:

. .

Comment

Ten spoiler póki co wygląda jak agrotuning

Comment

Do tego tyłu trudno IMO dołożyć coś, żeby nie wyglądało ciężko... To i tak jeszcze może się zmienić. Za to od razu spodobał mi się ten soooolidny intercooler z przodu, widać będzie mieć czym oddychać
                      . .

Comment

... i jak piszą ma mieć silnik 2 litry 300KM...
                        CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

300 KM i napęd na przód - do tej pory chyba tylko Focus cos takiego oferował...
                          Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Strach się bać ceny za takie monstrum :P

Comment

Zamieszczone przez wildhedgehog89 Zobacz posta
                              Strach się bać ceny za takie monstrum :P
                              I tu jest pies pogrzebany
                              Wolałbym żeby była jak najsłabsza i jak najtańsza żeby Już bym ją sobie wzmocnił...
                              . .

Comment

Hmm... 300 koni, Type-R... obstawiam jakieś 150 000. Co jest wysoką ceną...
                                Btw. ile kosztował Type-R VIII generacji?

Comment

Working...
                                X