On chyba odelżył,dlatego taka walka.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nienominalne Koło zamachowe d16z6 a d16y8, CRX
Collapse
X
-
Nic nie było modzone, wszystko org. A toczenie wyszło 20s prądu dla tokarki, w poprzednim silniku miałem sprzęgło 200 mm i tam było org koło, bo teraz z d16z6 ma 212, zapytam kontrolnie, czy w org kole d16y8 było sprzęgło 200? Dlaczego przy odelzonym miało by się coś takiego dziać?
Comment
-
Miały i 200 i 212.Powiem że nie mam pojęcia według czego oni te średnice "rozdawali".
Zamieszczone przez fryc Zobacz postaDlaczego przy odelzonym miało by się coś takiego dziać?
Przyczyna leży w samym bloku,bo jest inny niż d16z6/9 ,dlatego jest też inne koło.
Comment
-
Mam okazję pisać z gościem który takie koło ma na sprzedaż i przy okazji mógł je pomierzyć za co bardzo mu dziękuję ( może akurat przeczyta xD) więc tak koło jest cieńsze o jakiś 1 mm ale sam wieniec/ zębatke jest przesunięta o 1,5 bliżej silnika niż w moim kole przez co przestaje trzech o skrzynie biegów, a jeżeli chodzi o tarcie o simmering, to po tym jak napisalisie że można go wbijać do końca stwierdzam że jak wbił bym do końca to też by przestał trzeć, chyba się wszystko wyjaśniło, teraz tylko czekam aż dostanę koło i jedziemy że składaniem. PODEJSCIE NR 4
Comment
-
Więc tak, dzisiaj dostałem koło, skrzyni już nie będzie przycierać ale kołnierz dookoła miejsca gdzie styka się z wałem, dalej jest 5 mm, już o to pytałem ale zapytemjeszcze raz bo już cały w strachu jestem, simmer mogę na spokojnie wbić 2,5 mm głębiej niż na równo z gniazdem?
Comment
-
Tak,możesz wbijać do czasu aż nie zatka albo poważnie nieprzysłoni jakiegoś kanału,albo nie zacznie szorować częścią uszczelniajacą wał poza przewidziana do tego szlifowana częścią.Oczywiście w granicach rozsądku,bo na milimetrze trzymać się nie będzie.
Comment
Comment