Cześć
Mam problem w aucie Honda CR-V III z 2007r. 2.0 benzyna.
Rozładowuje mi się akumulator, pomimo że ma ok 1 roku.
Przez noc postoju w garażu napięcie na akumulatorze spada ponad 1V.
Przy odpiętej klemie nie spada w ogóle - także raczej akumulator jest ok.
Przy odpięciu klemy minusowej i wpięciu szeregowo amperomierza pobór prądu skacze: raz jest 0,54A za kilkanaście sekund 0,22A. I tak skacze cały czas.
Czy wg was jest to duży pobór, który może rozładowywać akumulator?
Doszedłem też do tego, ze po wypięciu bezpiecznika nr 23 w komorze silnika pobór spada do zera.
Odnalazłem informacje, że ten bezpiecznik odpowiada za: 10A Światła cofania, system audio, złącze diagnostyczne (DLC), zestaw wskaźników, immobilizer, jednostka elektroniki nadwozia (MICU), nawigacja, zestaw głośnomówiący (Hands Free), syrena kontrolna alarmu, czujnik ultradźwiękowy
Z czym mogę mieć problem?
Mam problem w aucie Honda CR-V III z 2007r. 2.0 benzyna.
Rozładowuje mi się akumulator, pomimo że ma ok 1 roku.
Przez noc postoju w garażu napięcie na akumulatorze spada ponad 1V.
Przy odpiętej klemie nie spada w ogóle - także raczej akumulator jest ok.
Przy odpięciu klemy minusowej i wpięciu szeregowo amperomierza pobór prądu skacze: raz jest 0,54A za kilkanaście sekund 0,22A. I tak skacze cały czas.
Czy wg was jest to duży pobór, który może rozładowywać akumulator?
Doszedłem też do tego, ze po wypięciu bezpiecznika nr 23 w komorze silnika pobór spada do zera.
Odnalazłem informacje, że ten bezpiecznik odpowiada za: 10A Światła cofania, system audio, złącze diagnostyczne (DLC), zestaw wskaźników, immobilizer, jednostka elektroniki nadwozia (MICU), nawigacja, zestaw głośnomówiący (Hands Free), syrena kontrolna alarmu, czujnik ultradźwiękowy
Z czym mogę mieć problem?
Comment