Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CRV 2015 rok licznik zaniża prędkość i dystans

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• CRV 2015 rok licznik zaniża prędkość i dystans

Witam, mam zagwozdkę z licznikiem, otóż prędkościomierz zaniża prędkość i to całkiem sporo przy wyższych prędkościach jadąc 60 mil/h czyli 100 km/h w rzeczywistosci jest to 70 mil/h czyli 115 km/h podobnie jest z przejechanym dystansem licznik pokazuje przejechane 9 mil a rzeczywiście jest 11 czyli jakieś 3.2 km wiecej niż na liczniku. Na poczatku myślałem ze może eeprom się wykrzaczył albo silniczek od prędkościomierza pada ale teraz już nie mam pomysłów o co chodzi. ABSPodaje predkości kół zgodnie z GPS ale komp odcina diagnostykę powyżej 50 km/h więc nie mogę sprawdzić co się dzieje przy wyższych prędkościach. Ma ktoś z was pojęcie jak przekazywana jes prędkość auta do licznika? Od czego zacząć/kontynuować diagnostykę?
    Dziękuję za jakiekolwiek info.

Sprawdź na początek rozmiar opon i felg które posiadasz i porównaj z dedykowanymi dla twojego pojazdu.
    Jeśli są nieprawidłowe prawdopodnie będziesz miał takie właśnie nieprawidłowe przekłamane odczyty

Comment

Tego nie napisałem ale sprawdzenie rozmiaru kół było jako pierwsze i są takie jak fabryka przykazała. A jak wyglada sprawa z podmianą licznika, trzeba soś kogować/adoptować do auta?

Comment

Working...
      X