Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CRV 4, polift. Gdzie jest czujnik temperatury wewnętrznej

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• CRV 4, polift. Gdzie jest czujnik temperatury wewnętrznej

Moje autko dosyć ciężko utrzymuje zadaną temperaturę. Raz jest za gorąco, to znowu ni z tego ni z owego zaczyna chłodzić.
    Zastanawiam się gdzie jest czujnik temperatury, bo od niego chciałbym zacząć poszukiwania problemu.

Wyłącz "auto", ustawiaj 20-24 stopnie, reguluj siłą nawiewu. Zapomnij o tym, że na twarz będzie leciało milutko ciepłe powietrze albo w lato lekko chłodne. Dąży do zadanej temperatury i zmniejsza prędkość dmuchawy, wieje gorącym albo zimnym. Ustaw full auto i jedź 20-30 minut to się przekonasz, po tym czasie będzie lekko dmuchać. Trzeba się przyzwyczaić.
    Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
    Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

To nie tak. Dmuchawa na 2-3 kreseczki i robi się za gorąco.
      Przesiadłem się z Civic’a i tam AUTO sprawowało się bez zarzutu.

Czy w tych autach można sobie wyświetlić wartości czujników i nastawy klimatyzacji na panelu (radiu) czy trzeba do tego komputer diagnostyczny?

Comment

Jako że dla IX nie znalazłem takich opisów, a dla VIII są zupełnie inne dane. Wklejam: https://www.civinfo.com/threads/access-climate-control-self-diagnostic-function-9g-civic.91222/ -Odczyt błędów -Resetowanie błędów -Odczyty z czujników układu A/C

Pewnie można, jako że auto bliźniacze z IX.

Comment

Bardzo dziękuje. Zadziało. Pokazało NO.
          Ale zastanawia mnie jedno. Podłączyłem AUTELa AP200 z oprogramowaniem pod Hondę (Diag-ASIA).
          Kiedy wybiorę układ ogrzewania/wentylacji w parametrach mam tylko trzy opcje.
          I parametry się nie zmieniają pomimo naciskania guziczka do odmrażania szyby.
          A w innych okienkach/modułach wszystko się zmienia jak trzeba.
          Załączone pliki

Comment

Working...
          X