Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CRV vs RAV4

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez damianm232 Zobacz posta
    Toyota w hybrydzie, wiadomo mniej pali, po mieście można zaoszczędzić trochę pieniędzy. Ale CRV w benzynie prowadzi się lepiej. Bardziej bezpośreni układ kierowniczy, nieco twardze zawieszenie. Sam musisz podjąć decyzje. Ja wybrałbym CRV.
    Jestem na ostatniej prostej

Comment

Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze. CR-V zamówiona

Comment

Gratulacje jaką wersję zamówiłeś? kiedy odbiór?

Comment

Zamieszczone przez Piechu83 Zobacz posta
          Gratulacje jaką wersję zamówiłeś? kiedy odbiór?
          2020r. 1.5T, Elegance, manual w czarnej perle. Co do terminu, mało prawdopodobny kwiecień, bardziej realny termin - przełom maja i czerwca. Czekam na telefon z potwierdzeniem.

Comment

Dla zastanawiających się nad powyższym samochodem. Dzisiaj dostałem telefon, że Honda anulowała wszystkie zamówienia ( w tym moje ) importera na wersje benzynowe. Na 2020r. można zamawiać tylko Hybrydy.

Comment

No to ładnie się porobiło. Jeszcze nie tak dawno słyszałem ze do października mieli sprzedawać wersje benzynowe bo wtedy ma być facelifting. Widocznie normy emisji zwyciężyły. Zostaje tylko kupić auto z wyprzedaży rocznika.

Comment

Troszkę się podłamałem. Honda w trybie przyspieszonym ucieka z benzynami z Europy. Dostałem ofertę na hybrydę i szczerze mówiąc nie wiem co robić. Brać hybrydę czy z wyprzedaży rocznika 1.5T....

Comment

Wszystko zależy czy więcej jazdy jest po mieście w korku czy na trasy. Jak więcej na trasy to brałbym z wyprzedaży rocznika 1,5T

Comment

i jakie dystanse po miescie. Jesli krotkie i silnik bedzie niedogrzany to zalety z hybrydy tez spadaja.
                    w moim przypadku Exc 4x4 w godzinach porannych w Lodzi w zimie pali od 9 do 12 w zaleznosci od zakorkowania centrum (trasa okolo 5-7km, samochod spod chmurki).
                    Przy powrocie z pracy (samochod z garazu) spalanie wychodzi od 8 do 10. Jeśli jestes w miescie mniej zatloczonym niz Lodz powinno byc lepiej
                    Ja przekalkulowalem swoje przebiegi i roznice cenowa i wyszlo mi taniej pozostac przy 1.5.

Comment

Policzyłem, ponegocjowałem ( wzięli troszkę sytuacji z anulowaniem zamówienia na siebie ) i ostatecznie zamówiłem 2020r. Hybrydę w 2WD Elegance. Miałem jeszcze propozycję 1.5T w manualu z wyprzedaży ale musiałbym natychmiast sprzedać Civica lub zostawić w rozliczeniu co nie było opłacalne. A jak przeanalizowałem moje trasy po Łodzi i nie tylko, to jednak na dłuższą metę napęd hybrydowy w moim przypadku bardziej się sprawdzi.

Comment

Gratuluje wyboru

Comment

Zamieszczone przez taiszo Zobacz posta
                          Gratuluje wyboru
                          Być może się sprawdzi, że nie ma tego złego co by na lepsze nie wyszło

Comment

Zamieszczone przez montada Zobacz posta
                            Policzyłem, ponegocjowałem ( wzięli troszkę sytuacji z anulowaniem zamówienia na siebie ) i ostatecznie zamówiłem 2020r. Hybrydę w 2WD Elegance. Miałem jeszcze propozycję 1.5T w manualu z wyprzedaży ale musiałbym natychmiast sprzedać Civica lub zostawić w rozliczeniu co nie było opłacalne. A jak przeanalizowałem moje trasy po Łodzi i nie tylko, to jednak na dłuższą metę napęd hybrydowy w moim przypadku bardziej się sprawdzi.
                            Gratulacje! Tak z ciekawości, na kiedy masz odbiór? Bo ja zamówiłem dokładnie taką samą CR-V Hybrydę 2020 w wersji Elegance 2WD, ale 27 grudnia 2019 i odbiór mam dopiero na 9 czerwca 2020... pół roku czekania. I oby tylko tyle, bo kto wie czy przez tą ogólną obecnie panikę nie będzie jakiś opóźnień.

Dobrze wiedzieć, że będzie tu ktoś z taką samą wersją

Od siebie jeszcze dodam, że też brałem pod uwagę RAV4 Hybrid, ale po jeździe testowej zdecydowanie wygrała CR-V

Comment

Zamieszczone przez sunnyluk Zobacz posta
                              Tak z ciekawości, na kiedy masz odbiór? Bo ja zamówiłem dokładnie taką samą CR-V Hybrydę 2020 w wersji Elegance 2WD, ale 27 grudnia 2019 i odbiór mam dopiero na 9 czerwca 2020... pół roku czekania.
                              Jak zamawiałem 1.5T to czekali na potwierdzenie list importera i w ogóle nie było terminów. Po całej akcji z anulowaniem zamówień i przed podjęciem decyzji były podawane terminy maj-sierpień. Jak już podpisałem aneks na hybrydę dostałem info, że odbiór będzie w lipcu a dokładnie dowiem się zapewne niebawem.
                              Ogólnie rzecz ujmując przez akcję z wycofaniem 1.5T z CR-V zrobił się niezły galimatias i pracownicy salonów muszą świecić oczami. W sumie nie ich wina.
                              Ale jak to zawsze twierdzę chyba nie ma tego złego..... Civica zmieniam tylko ze względu na sprawy związane ze zmianami i charakterem mojej pracy. Przez pięć dni w tygodniu jeżdżę tylko po mieście, mega zakorkowanym, dziennie 20-35km. W weekendy ( nie wszystkie ) pakuję jeszcze dwie osoby, sporych gabarytów bambetle i robie trochę kaemów po kraju. Więc hybryda ogarnia mi temat miasta a CR-V swoimi gabarytami możliwość komfortowego podróżowania z pasażerami i załadunkiem.
                              Wersja o której piszemy w sumie ma wszystko co mi potrzeba. Patrząc kilka lat wstecz ani razu nie byłem w sytuacji kiedy brakowało 4WD więc teraz będzie pewnie podobnie, pomijając zmiany klimatyczne. Pali w trasie tyle co 1.5T ale w mieście już inna bajka. Hybryda chyba ma lepszy rozkład masy bo jak dla mnie jest bardziej jędrna i lepiej prowadzi się w zakrętach. Benzyna jest może ciut bardziej komfortowa. No i brak turbiny, GPF, alternatora, rozrusznika, dwumasy....Automat w benzynie tylko z 4WD i cena już taka sama jak hybryda.
                              Jeździłem jeszcze raz RAV4 i nie, nie i jeszcze raz nie. ...
                              W sumie szkoda będzie żegnać Xgena bo bardzo polubiłem ten samochód. Żona w sumie bardziej ode mnie nie może się pogodzić ze zmianą. Cóż, proza życia zadecydowała.

Comment

Aha, czyli masz mieć miesiąc po mnie, a ja zamawiałem 2 miesiące temu. Trudno, trzeba czekać. Byle nie dłużej skoro Honda zapowiedziała w tym tygodniu, że ograniczyła produkcję w Japonii.
                                Ciekawe czy można gdzieś sprawdzić jaki jest obecnie status produkcji zamówionych samochodów podobnie jak jest to w aplikacji Toyoty?

Comment

Working...
                                X