Czy przy zwykłej, codziennej jeździe FK8 jest sens szukać jakiś konkretnych klocków i tarcz? Nie upalam samochódu, nie jeździłem na tor, hamulce do wymiany mam jeszcze po poprzednim właścicielu Rki. Do tej pory była seria, więc zastanawiam się tylko czy płacić za OEM, wziąć zamienniki dowolnego, sensownego producenta, który będzie je miał aktualnie w dobrej cenie (ATE, Textar, EBC, itp.) czy szukać czegoś ambitniejszego? Kasa raczej mnie nie swędzi, żeby ją wydawać na placebo albo w myśl zasady "może się kiedyś przyda jakbym pojechał na tor" (jak pojadę i mnie wciągnie to znajdę też finanse na dostosowanie samochodu do toru), więc chętnie usłyszę jakieś opinie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wybór klocków i tarcz do FK8
Collapse
X
-
Na wstępie textara odpuść definitywnie, ni jak ta firma ma się do ate czy ebc itd.
Co Ci mogę polecić.
Możesz założyć gładkiego Zimmermanna 280.3194.20 / przód kpl 635 pln lub poziom wyżej Black diamond KBD1900D za 894pln.
Kocki do tego brembo xtra P54039X 382 pln lub ebc zielone DP21210 436 pln, wyższy poziom i moje ulubione klocki to galfer 2144404 660 pln.
Tył
Klocki galfer 21103800 363 pln lub ebc zielone DP22301 370pln.
Tarcze tył słabszy wybór jeśli chodzi o firmy, ale zostaje np co warto założyć ebc Standard D2163 675 pln kpl lub dark Performance DB90101 za 595 pln kpl.
Uprzedzając pytania, wszystkie tarcze od nastu lat zamawiam od nich :
Szukasz profesjonalnego doradztwa oraz dobrych części? Dobrze trafiłeś! Jesteśmy dystrybutorem tarcz i klocków hamulcowych wielu renomowanych producentów.
I nie jest to reklama, a pewne źródło zakupów bo na podróbki już się naciąłem.
-
Tu masz tarcze Brembo, podobno to ta sama tarcza co OEM tylko bez brandu: https://motostacja.com/product/228841.html - dziala w porzadku, sporo osob jezdzilo na tej tarczy, w tym ja, moge smialo polecic.
Klocek wez sobie OEM, przedlift i polift ma inna mieszanke. Zadnego innego badziewia. Zamienniki maja kiepska opinie, kiepskie hamowanie, piszczenie, pylenie albo sie po prostu pala po jednym mocniejszym hamowaniu.
Jesli chodzi o tył, to cały komplet OEM. Kwotowo tez wychodzi calkiem uczciwie. Roznica jest naprawde taka, ze OEM tarcza przod od Hondy za komplet to bedzie blisko 2k brutto. Tutaj mozesz urwac kupujac to Brembo, w przypadku tylu, nie ma to sensu, podpytaj w ASO ile Cie policza.Last edited by amator123honda; 10-12-2024, 13:45.
Comment
Comment