Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

FK8 check engine + ACC off = choinka

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• FK8 check engine + ACC off = choinka

Zadziało się wczoraj w trasie przy wykonywaniu manewru wyprzedzania: gaz w podłogę i po chwili check engine, rev match error, ACC off i choinka na desce:

Brak mocy - auto jechało jako tako w trybie awaryjnym.
    Po zatrzymaniu i ponownym odpaleniu kontrolki nie zgasły, ale przez kolejne 30km jechał z pełną mocą (tylko rev match nie działał) aż do kolejnego ostrego przyspieszania - znów ograniczenie mocy i wyłączenie wspomagaczy ACC.

Widziałem wpisy o 1.5, ale nie znalazłem o 2.0 - ktoś przechodził przez temat?

Pompa paliwa (mój pierwszy trop) wymieniona w ramach akcji przywoławczej. I dziwi korelacja z ACC…

Ogólnie jestem 400km od domu, więc szukam choć doraźnej pomocy.

PS. W okolicach Trójmiasta ogarniętego speca ktoś podpowie?

Zamieszczone przez cebu Zobacz posta
    gaz w podłogę i po chwili check engine, rev match error, ACC off i choinka na desce:
    minęło 4 dni na czym stanęło?
    Kluczowe w takiej sytuacji mieć zawsze wozić interfejs ELM327 ... konieczne jest sprawdzić kody błędów. Napisz co się stało i jak ogarnąłeś o ile się udało?
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Był to pierwszy dzień urlopu na "końcu świata", więc postanowiłem się relaksować i ogarnąć "przy okazji".
      Ta nadarzyła się po kilku dniach - szybka wizyta w ASO Gdańsk i podpięcie do kompa pokazało kod błędu P0299 (Problem zbyt niskiego doładowania turbosprężarki).
      Błąd wykasowany, nie było czasu na głębsze szperanie - od tego czasu przejechane 500km i jak na razie się nie powtórzyło [a było trochę entuzjastycznej jazdy [emoji2]]

Comment

Working...
      X