Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sprzęgło do FK2

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Sprzęgło do FK2

Drodzy Forumowicze,
    poszukuję zestawu sprzęgła do FK2 i tak są trzy rozwiązania OEM.
    W przepadku dobrego koła dwumasowego zakup zestawu koszt OEM nie jest znaczący
    Przejście na zestaw sprzęgła od FK8 zakup koła zamachowego, i zastawu sprzęgła i tu moje pytanie co oprócz wymienionych części będę potrzebował do montażu. Oraz czy istniej odczuwalna równica miedzy sprzęgłem FK2 v FK8.

W czasie przeszukiwania w sieci natrafił na zamiennik, zestaw z kołem dwumasowym, EXEDY HCK2075DMF i tu moje pytanie czy ktoś już montował takie rozwiązanie cena dość atrakcyjna. Można zakupić też same koło dwumasowe plus OEM zestaw sprzęgła do FK2
    Oczywiście istnieje też zamiennik do FK8 EXEDY HCK2078SMF z kołem zamachowym, jak w przypadku wyżej czy ktoś już montował i użytkuje.
    Z góry dziękuje za rady.

Nie widzialem na grupach zwiazanych z TypeR, zeby ktos wymienial na Exedy. Albo OEM do FK2 komplet, albo zdarzaly sie przypadki konwersji na zestaw z FK8. Roznic wiekszych w jezdzie brak oprocz responsywnosci.

Comment

Hajka a czy przypadkiem Exedy to nie jest to ten sam produkt OEM tylko bez znaczka Hondy ??

Comment

No właśnie.
        Z ciekawości, jakie to koszta?

Comment

Koszt OEM sprzegla, nie mowie o dwumasie, chyba nie jest na tyle wysoki, zeby to rozkminiac.

Comment

Do FK2 Type-R można normalnie legalnie w Aso kupić sam docisk, a tarczę dać do obicia i takim oto sposobem ma sie sprawę sprzęgła ogarniętą niższym kosztem
            22300-R3P-003- 960zł brutto detal

Comment

Ja tu widze komplet za czapke gruszek: https://www.tegiwaimports.com/genuin...-fk2-k20c.html

Podobne ceny sa w ASO. O co tutaj walczyc.

Comment

Sto lat temu 900zł płaciłem do FN2. :-)

Comment

Odkopię temat żeby nie zakładać nowego, potrzebuje szybkiej odpowiedzi.

Coś mocno tłucze w bude przy zmianie biegów z 1 na 2 itp przy bardzo niskich prędkościach, sprzęgło też nisko bierze. Wygląda na to ze sprzęgło + dwumasa do roboty ? Kwota w ASO z robocizną to 12.500 zł. Ktoś coś doradzi co robić ? Auto z przebiegiem 99.000 km.

Comment

A nie da sie zrobić konwersji na jednomas z FK8?

Comment

Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
                      A nie da sie zrobić konwersji na jednomas z FK8?
                      Gdzieś czytałem że się da ale ASO pewnie czegoś takiego nie zrobi ? Poza tym nie potrzeba więcej części do takiej przeróbki ? Auto ma 372 KM i kilka modów, nie będzie to miało wpływu na osiągi ?

Comment

Working...
                      X