Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zawieszenie do Civic Type R FK2

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zawieszenie do Civic Type R FK2

Cześć,

szukałem zamienników zawieszenia tylnego pod wspomniany w tytule model, ale nic nie wyskakuje. Czy tylko oryginał w ASO jest rozwiązaniem? Cena dość spora, za sam tył z wymianą w ASO powiedzieli 5500 brutto, może ktoś z forumowiczów wymieniał już zawieszenie u siebie?

Ale co rozumiesz pod terminem zawieszenie, bo to szerokie pojęcie, a nie konkret. Amortyzatory adaptywne? Tak, to raczej tylko z ASO. Inne sprężyny? Belka? Części gumowo-metalowe?

Swoje zadanie mogę powiedzieć prosto: to auto zestrojone OEM najlepiej co da się z tej konstrukcji i budy wyciągnąć. Tak jak zestaw LEGO zbudowany wg. instrukcji. Wszystkie mody zawiasu z jakimi miałem w nim do czynienia (inne sprężyny, zawias gwintowany KW, etc.) tylko i wyłącznie upośledzały ten samochód. Części zawieszenia niby można kupować używane ale czy to polecać... no ja bym tego nie zakładał. 5500 to jedynie cena klasy eksploatacyjnej w tym aucie. Tyle to Ci wyjdzie najzwyklejsza wymiana opon i klocków. Głupotą z tej perspektywy byłoby szukanie oszczędności w zawiasie. Chociażby, wyząbkuje Ci opony i nie tylko kiepsko jeździsz, ale jesteś w plecy. Jeżeli nie jesteś przygotowany na takie koszty eksploatacyjne... może trzeba pomyśleć o tańszym aucie?
    Last edited by Alix; 19-06-2021, 00:30.
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Nie wiedziałem gdzie zamieścić tego posta bo dotyczy FL5, może ktoś wie co to za nakładki na przednich sprężynach.IMG20240401104104.jpg

Comment

Zapewne transportowe

Comment

Ale czy na pewno transportowe, też tak pomyślałem ale po co.

Comment

Po prostu zawieszenie w nowym FL5 jest kolokwialnie mowiac slabe, dlatego postanowili je wzmocnic za pomoca gum i gabek ochronnych oraz trytytki.

Comment

jak amator123honda pisze słabe zawieszenie i by się nie bujało podczas transportu

Comment

Working...
              X