Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Modyfikacje fk8

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Modyfikacje fk8

Witam wszystkich.Mam fk8 i zrobiłem parę modów.Zastanawiam się jaka jest wytrzymałość silnika i skrzyni?

Przeniosłem do właściwego działu
    Last edited by Elwizardos; 11-12-2020, 08:15.

Moc na hamowni jaka?

Comment

410 km i prawie 580 nm.

Comment

Fk8 zrobione zagranicą na 420/560 Nm żyją i mają się dobrze. W Polsce jest co najmniej jedna sztuka o mocy 410/555 i póki co nie zapowiada się aby wybuchła.

Granica na serię to 360 KM. Tyle cisną bez modów na samym programie.

Formalnie większość tunerów zatrzymuje się w okolicach 400 KM i nie ciągnie go już wyżej. 200 KM z litra to i tak za dużo.

Przy takim momencie pomyślałbym nad wzmocnieniem półosi.

Dla lepszych informacji musiałby się wypowiedzieć Alix.

Comment

Spałbym spokojnie. Może sprzęgło szybciej się zużyje. Wiadomo, uzywać całego potencjału, ciągle, się nie da. Jeśli gwałtowne przyspieszanie, to nie od samego dołu, chociaż te 3,5 tys. obrotów, żeby wału nie obciążać. To auto wymagające nie jest. Wciska sie gaz i przyspiesza.

Comment

Też takie widziałem i mam nadzieję,że przy w miarę rozsądnym użytkowaniu nic nie będzie się działo. Zastanawiam się tylko nad olejem czy nie nalać czegoś "grubszego" niż te eko-wody.Tylko czy sama konstrukcja silnika nie jest przystosowana do takich niskich lepkości.

Comment

https://www.youtube.com/watch?v=l-zDt9FGJi8 Ciekawe. I na pewno kontrowersyjne, interwał zmian oleju 20 tyś mil.. :)

tu masz wątek olejowy, już chyba wszystko zostało w tym temacie napisane. Lektura na 49 stron.

Comment

Załóż wątek w dziale Nasze Auta i opisz, co robiłeś z tą R-ką. Zapowiada się ciekawie...

To w ogóle trzyma się jeszcze drogi przy prawie 600 Niutach?

Comment

Ok.Jeszcze słabo ogarniam zasady i obsługę forum ale jak w weekend będzie więcej czasu to postaram się opisać moją R-kę. Na suchym i w miarę ciepłym asfalcie jest ok ale teraz do 5 miga kont.trakcji.(opony lato conti sport cont 6)

Comment

Coś niesamowitego. Tyle Niuta... Koniecznie chcę zobaczyć tą R-kę

Comment

Montował ktoś może do fk8 chłodnice oleju i chłodnice wody ? Duża różnica co do serii jeżeli chodzi o temp na torze ?

Comment

O wodzie nic nie wiem,ale wiem z przekazu że jeśli chcesz montować to tylko i wyłącznie z termostatem bo jakieś szopki wychodzą.
                        Chyba że w zimie idzie na kołki.

Comment

Do wyboru masz Mishimoto za 2200 lub Koyorad za 2000. Ja akurat montowałem Mishoimot w swoim Subaru i czuć róznice zarówno w budowie i podczas użytkowania. W swoim FK8 będę montował na wiosne.

Comment

pitcrew motorsports specializing in automotive aftermarket parts and accessories honda, acura, toyota, mitsubishi, nissan

tu jest parę fajnych gratów do auta, m.in. 3 chłodnice wody, jedna oleju

Comment

Tak się zastanawiam, czym różni się Spoon do Mishimoto. Odpowiedź: tylko ceną.
                              Ale jeśli chodzi do tzw. tulejki ustalające (Rigid Collars) to Spoona są pierwsza klasa, stal twarda ocynk. Na fajsie ktoś sprzedaje ameliniowe, które wytłuką się po 10kkm. Tulejka ma być odpowiednio twarda aby wcisnąć się w element blaszany dobrze go ustalić względem nadwozia.

Comment

Working...
                              X