Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Asystent parkowania

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Asystent parkowania

Witam.
    Ostatnio w moim TypeR Fk2 swirują czujniki parkowania. Czujniki wykrywają przeszkodę z przodu i z tyłu, na przycisku miga zielona dioda a na ekranie pokazuje informacje o przeszkodzie.
    Miał ktoś podobny problem?
    Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

W FK8 może 3 razy w przeciągu 1,5 roku miałem cos takiego, że z przodu widziała ducha. Wyłączyłem na dzień czujniki przyciskiem po lewej stronie, następnie gdy ochłonęła, przemyślała - uspokoiło się. Umyj auto, może jakaś mucha się przykleiła, brud, itp.

Comment

Zamieszczone przez onlyju Zobacz posta
      W FK8 może 3 razy w przeciągu 1,5 roku miałem cos takiego, że z przodu widziała ducha. Wyłączyłem na dzień czujniki przyciskiem po lewej stronie, następnie gdy ochłonęła, przemyślała - uspokoiło się. Umyj auto, może jakaś mucha się przykleiła, brud, itp.
      Mam podobnie, problem pojawia się i znika za jakiś czas. Trochę to denerwujące

Comment

Zamieszczone przez szawel Zobacz posta
        Ostatnio w moim TypeR Fk2 swirują czujniki parkowania.
        Miałem podobne efekty, też w FK2, tyle, że świrowały przednie czujniki. Zgłosiłem to podczas jednego z przeglądów. Panowie podobno coś w oprogramowaniu zmienili. Od tego czasu spokój, a minęło już grubo ponad rok. Czujniki pokazują poprawnie. Jesli jest przeszkoda to sygnalizują zgodnie z odległością, jeśli przeszkody nie ma, to milczą.
        Pozdrawiam Czarodziej
        Mój Szogun

Comment

u mnie dotyczyło to właśnie tylko przodów

Comment

Miałem takie objawy i ustało po oczyszczeniu czujników z brudu.

Cieszymy się, że jesteś z nami i z Twojej aktywności. Tylko proszę wrócić do regulaminu, który widać przy rejestracji a dokładniej do punktu 2.
            Last edited by Paluch; 13-12-2019, 08:11. Powód: regulamin

Comment

Po pół roku znowu zaczęły piszczeć czujniki z przodu. Wyłączyłem je na jeden dzień, na następny dzień wszystko wróciło do normy. Czyli po prawie 2 latach użytkowania problem wystąpił 4 razy. Wg moich obserwacji wpływ na to ma układ Gwiazdy Polarnej względem największego księżyca Jowisza. Następne piszczenie planuję w okolicach przełomu maja/czerwca 2020. Przez jeden dzień obejdę się bez czujników. ;-)

Comment

Working...
              X