Dzisiaj zaobserwowałem u siebie nowy niepokojący objaw. Jak stoję w miejscu, skręcam kierownicą w prawo lub lewo do oporu, a następnie ruszam, to słyszę coś w rodzaju piszczącej (obcierającej) blachy w przednim kole. Kiedyś oglądałem coś podobnego na amerykańskim forum. Bardziej jest to słyszalne podczas jazdy na biegu wstecznym. Czy ktoś ma u siebie podobny objaw?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dziwne odgłosy przy skręconych kołach
Collapse
X
-
Nie próbowałem, ale również mam podobnie, jak jadę wolno i bardzo delikatnie hamuję to przed samym zatrzymaniem samochodu coś mi dziwnie ociera a nawet słyszę dźwięk blaszki, jakby ktoś ją delikatnie młotkiem puknął. No cóż jak nie minie, to pojadę na serwis.
Comment
-
Czyli pewnie nic takiego. Pierwszy raz się przeraziłem (jakbym ciągnął tłumik po ulicy, ale z przodu) potem pomyślałem, że kamień wpadł między tarczę hamulcową a tę blaszaną osłonkę. Sprawdzili, nic nie było. Sądzę, że jak brud się dostanie do zacisku to tak jest... Chyba nie ma się czym przejmować... Ale rozumiem, że to przy skręcaniu kół to co innego?
Comment
-
Hamulce trzeba dać do czyszczenia i po sprawie.
Comment
-
Dokładnie mam taki problem jak na filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=wnh7NAvSvww
+ dodatkowo czasami metaliczny dźwięk jakby ktoś młotkiem delikatnie uderzył w metalową osłonę
OK, trzeba rozebrać i sprawdzić
Comment
Comment