Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zabezpieczenia CTR

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zabezpieczenia CTR

Witam, stałem się szczęśliwym posiadaczem CTR-a a w związku z tym i nieszczęsliwego bezkluczyka. Po stracie X gena chciałbym się w jakiś sposób zabezpieczyć przed złodziejem, wiem, że przed nim sie nie ucieknie ale przynajmniej można mu jakoś utrudnić życie i teraz pytanie czy macie może jakieś sprawdzone sposoby?

No gratulacje Jak gdzieś napisałem: ołowiana klasetka na kluczyk

Comment

Super - gratulacje!!!. Gdzie w końcu kupiłeś i jaki kolor?

Odnośnie zabezpieczeń - ja bym pewnie odcięcie OBD założył

Comment

Gratulacje ! Odcięcie i jeszcze raz odcięcie.

Comment

a idzie ten keyless częściowo wyłączyć tak aby drzwi się tylko za pomocą przycisku na pilocie otwierały?

Comment

Zamieszczone przez n3o Zobacz posta
            a idzie ten keyless częściowo wyłączyć tak aby drzwi się tylko za pomocą przycisku na pilocie otwierały?
            Nie ma takiej możliwości.

Chowanie kluczyka w klatce faradaja jest spoko, ale ktoś musiałby tego spróbować i dać znać, jak to się ma do żywotności baterii.
            CTR

Comment

Hmm, ma ktoś jakąś sprawdzoną skrzyneczkę?

Comment

Zamieszczone przez Nukh Zobacz posta
                Nie ma takiej możliwości.

Chowanie kluczyka w klatce faradaja jest spoko, ale ktoś musiałby tego spróbować i dać znać, jak to się ma do żywotności baterii.
                Co za bezsens... będę musiał oduczyć się zostawiania kluczy w przedpokoju.
                Co do klatki, to działa, wystarczy popatrzeć na YT jest mnóstwo filmów. Co do żywotności to nie powinno mieć żadnego znaczenia, to auto wzbudza klucz, więc schowany klucz nie będzie zużywać baterii na komunikację.

Comment

Zamieszczone przez Mugen Zobacz posta
                  Hmm, ma ktoś jakąś sprawdzoną skrzyneczkę?
                  Lodówka
                  Zamieszczone przez montada Zobacz posta
                  Gratulacje ! Odcięcie i jeszcze raz odcięcie.
                  Pytanie jak się takie odcięcie ma do gwarancji. Bo jeśli ma to mieć sens, to trzebaby zrobić jakoś w miarę możliwości w jak najmniejszym gronie znajomych fachowców albo samemu. A nie w ASO.

Comment

Rozmawiałem ze znajomymi w ASO po tym jak ukradli X gena, usłyszałem, że nikt przecież by się nie przyczepił jakbym zamontował odcięcie.

Comment

Zamieszczone przez n3o Zobacz posta
                      Może i tak,trzeba odłączyć antenę krótkiego zasięgu i zobaczyć.
                      Nie mam schematów,ani CTR-a więc nie mogę sprawdzić czy antena bloku "normalnego"pilota nie jest zintegrowana i czy to nie usadzi całkowicie komunikacji.
                      Ołów to nie jest dobry pomysł,raz że jest szkodliwy,a dwa że średnio się na to nadaje,lepsza będzie zwyczajna blacha,wygodna papierośnica itd .
                      To nie promieniowanie rentgenowskie tylko elektromagnetyczne.Sprawdzić łatwo,iść do auta i sróbować.

Comment

@Mugen
                        Gratuluję! Zatem jaki kolor?

Comment

Wydaje mi się że gdzie byś odcięcia nie montował będzie dobrze, ja w swoim tourerze miałem zamontowane fabrycznie, ważne jest to żeby nie zamieniać pinów, bo inaczej non stop trzeba pamiętać o wożeniu przelotek itp.

Comment

Nie wiem jak kradną X gena ale poprzednie modele odpalali poprzez wpięcie się w obd. Zamiana pinów / dorobienie przejściówki załatwia sprawę.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
                              a dwa że średnio się na to nadaje,lepsza będzie zwyczajna blacha,wygodna papierośnica itd .
                              Na YT były testy, zwykła folia aluminiowa, spożywcza była bardzo skuteczna.
                              Tak na szybko można bezpiecznik od pompy wyciągać, gdy zostawia się auto w podejrzanym miejscu.
                              Jakiś ukryty wyłącznik odcinający pompę. Nie wiem jak to się ma do gwarancji. Można coś takiego w ASSO zrobić, ale ludzie musieliby być zaufani.
                              Lokalizator GPS, odpowiednio zamontowany powinien być skuteczny. Nie wiem jaki zasięg mają te zakłócacze złodziejskie.
                              Gdzieś czytałem o systemie, który montuje się w aucie. Integruje się z szyną danych i bez niego auta się nie odpali. Kurcze nie mogę tego teraz znaleźć.
                              Sposobów jest tyle ile ludzie wymyślą
                              Last edited by Elwizardos; 22-02-2018, 10:36.
                              Pozdrawiam Czarodziej
                              Mój Szogun

Comment

Working...
                              X