Witam, stałem się szczęśliwym posiadaczem CTR-a a w związku z tym i nieszczęsliwego bezkluczyka. Po stracie X gena chciałbym się w jakiś sposób zabezpieczyć przed złodziejem, wiem, że przed nim sie nie ucieknie ale przynajmniej można mu jakoś utrudnić życie i teraz pytanie czy macie może jakieś sprawdzone sposoby?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zabezpieczenia CTR
Collapse
X
-
Zamieszczone przez n3o Zobacz postaa idzie ten keyless częściowo wyłączyć tak aby drzwi się tylko za pomocą przycisku na pilocie otwierały?
Chowanie kluczyka w klatce faradaja jest spoko, ale ktoś musiałby tego spróbować i dać znać, jak to się ma do żywotności baterii.
Comment
-
Zamieszczone przez Nukh Zobacz postaNie ma takiej możliwości.
Chowanie kluczyka w klatce faradaja jest spoko, ale ktoś musiałby tego spróbować i dać znać, jak to się ma do żywotności baterii.
Co do klatki, to działa, wystarczy popatrzeć na YT jest mnóstwo filmów. Co do żywotności to nie powinno mieć żadnego znaczenia, to auto wzbudza klucz, więc schowany klucz nie będzie zużywać baterii na komunikację.
Comment
-
Zamieszczone przez Mugen Zobacz postaHmm, ma ktoś jakąś sprawdzoną skrzyneczkę?
Zamieszczone przez montada Zobacz postaGratulacje !Odcięcie i jeszcze raz odcięcie.
Comment
-
Zamieszczone przez n3o Zobacz postaa idzie ten keyless częściowo wyłączyć tak aby drzwi się tylko za pomocą przycisku na pilocie otwierały?
Nie mam schematów,ani CTR-a więc nie mogę sprawdzić czy antena bloku "normalnego"pilota nie jest zintegrowana i czy to nie usadzi całkowicie komunikacji.
Ołów to nie jest dobry pomysł,raz że jest szkodliwy,a dwa że średnio się na to nadaje,lepsza będzie zwyczajna blacha,wygodna papierośnica itd .
To nie promieniowanie rentgenowskie tylko elektromagnetyczne.Sprawdzić łatwo,iść do auta i sróbować.
Comment
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaa dwa że średnio się na to nadaje,lepsza będzie zwyczajna blacha,wygodna papierośnica itd .
Tak na szybko można bezpiecznik od pompy wyciągać, gdy zostawia się auto w podejrzanym miejscu.
Jakiś ukryty wyłącznik odcinający pompę. Nie wiem jak to się ma do gwarancji. Można coś takiego w ASSO zrobić, ale ludzie musieliby być zaufani.
Lokalizator GPS, odpowiednio zamontowany powinien być skuteczny. Nie wiem jaki zasięg mają te zakłócacze złodziejskie.
Gdzieś czytałem o systemie, który montuje się w aucie. Integruje się z szyną danych i bez niego auta się nie odpali. Kurcze nie mogę tego teraz znaleźć.
Sposobów jest tyle ile ludzie wymyśląLast edited by Elwizardos; 22-02-2018, 10:36.
Comment
Comment