Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Metaliczny dźwięk w okolicach 2-3k rpm

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Metaliczny dźwięk w okolicach 2-3k rpm

Witam,
    Mam Type-R FK8.
    Przy przyspieszaniu w okolicach 2-3 tys obrotów słychać u mnie niezbyt głośny, ale nieprzyjemny, metaliczny dźwięk. Jeśli wyłącze nawiew/klime to dźwięk znika. Byłem w serwisie, ale stwierdzili, że to normalna praca tego silnika. Czy ktoś zauważył coś podobnego?

pierwszy wpis dział powitań, nie witamy się w dziale technicznym, nie pomijamy Regulaminu przy rejestracji.
    Last edited by rambo7; 19-01-2018, 07:42. Powód: Regulamin pkt 2.

Ja tego nie zauważyłem.

Comment

Również nie zauważyłem czegoś takiego.

Comment

Ja też nie.

Comment

Nic nie słyszę bo wydech zagłusza i głuchy jestem.

Comment

Ja też nie mam nic podobnego

Comment

Wyrzuć wszystko ze schowka i sprawdź czy pomoże. U mnie było to samo, strasznie mnie to irytowało.

Comment

hehe, mnie ostatnio zaczął męczyć jakiś grzechot. Na szczęście zawartość schowka.

Richi, fajny lakier. Też mnie kusił. Pierwszy raz widzę na tym forum PMM.

Comment

Zamieszczone przez Kuba#5943 Zobacz posta
                  Richi, fajny lakier. Też mnie kusił. Pierwszy raz widzę na tym forum PMM.
                  Dzięki! Rozważałem Championship White lub Polised Metal Metalic. W zamówieniu wpisałem biały, z adnotacją, że w przeciągu tygodnia mogę zmienić decyzję co do koloru. Toczyłem straszne wewnętrzne boje! ;-) Ostatecznie zdecydowałem się na szarość i jestem bardzo zadowolony, bo na żywo auto prezentuje się doskonale! :-)

Comment

Niestety nie ma to u mnie nic wspólnego z zawartością schowka. Chałas pojawia się tylko w momencie kiedy uruchomiona jest klimatyzacja. Serwis jak na razie stwierdza, że w tym modelu to zupełnie normalne. Podobnie jak kiepsko działające czujniki parkowania z przodu.

Szczerze mówiąc zaczynam lekko żałować zakupu. Daleko jestem od stwierdzenia, że jest beznadziejnie, ale wcześniej miałem Toyoty i tam zarówno podejście serwisu jaki i dopracowanie samochodów było o niebo lepsze.

Comment

Zamieszczone przez snickers Zobacz posta
                      Niestety nie ma to u mnie nic wspólnego z zawartością schowka. Chałas pojawia się tylko w momencie kiedy uruchomiona jest klimatyzacja. Serwis jak na razie stwierdza, że w tym modelu to zupełnie normalne. Podobnie jak kiepsko działające czujniki parkowania z przodu.

Szczerze mówiąc zaczynam lekko żałować zakupu. Daleko jestem od stwierdzenia, że jest beznadziejnie, ale wcześniej miałem Toyoty i tam zarówno podejście serwisu jaki i dopracowanie samochodów było o niebo lepsze.
                      Na poczatek zawsze mozesz zmienic serwis.

Comment

W sumie nie widzę tutaj jakiegoś większego problem. Jeśli ktoś jest wstanie polecić jakiś serwis, który poważnie podchodzi do tematu, to będę wdzięczny za pomoc.

Comment

Mi polecono Wyszomirskiego. I faktycznie podejście mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło. Również polecam. Widziałem u nich na placu testówkę Hondy Poland, więc to chyba dobra rekomendacja.

Comment

Macie w swoich tak samo https://vimeo.com/293185150 ?

Comment

Słabo słychać. Chodzi o takie pierdzenie?
                              Sprawdz na początek, czy te dzwięki nie idą z głośników, czasami są zakłócenia od silnika dmuchawy - to raz, a dwa posłuchaj w okolicach schowka, tam jest silnik dmuchawy.

Comment

Working...
                              X