Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic fn2 (k20z4) przypocenie obok kolektora wydechowego

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic fn2 (k20z4) przypocenie obok kolektora wydechowego

Witam. Po długim wyczekiwaniu na "odpowiedni" egzemparz- trafił się. Kupiłem. Od kilku dni jestem posiadaczem civica fn2, niestety ma drobne niedoskonałości, a jednym z nich jest tytułowe "zapocenie" z tyłu silnika, po prawej stronie od kolektora wydechowego, na przeglądzie przedzakupowym diagnosta zwrócił mi uwage na to przypocenie, niestety nie wiem co to właściwie za element i czy to płyn chłodniczy czy olej. Według diagnosty płyn chłodniczy, ale nie jestem przekonany co to tej diagnozy. Poniżej zdjęcie z internetu, bo niestety nie pomyślałem o tym żeby zrobić wtedy zdjęcie tego elementu, a aktualnie jestem w delegacji i nie cyknę real foto. Chodzi o element zaznaczony na czerwono, u mnie jest wilgotny. Co jest pod nim dokładnie i z czego może podciekać? Poza tym wąż, który jest pod nim jest lekko przypocony przy obejmie, nie wiem czy są to dwie różne zapocenia czy jedno rozciągające się.
    f5aaccd1425b81ff8af15ecc0548.jpg

zawór Vtec i może to być uszczelka 15815-RAA-A02

Comment

O. Czyli problem raczej z gatunku tych niewielkich. Jak się tam najłatwiej dostać? To często występujący problem w tym silniku? Jest jakaś inna możliwość pocenia się w tym miejscu?

Comment

tu chyba wszystko lepiej widać, pooglądaj i poczytaj.
        1.8 v-tec wyciek po regulacji zaworów?

Kierownik Działu Diesla

Comment

Ok. Czyli rozsądna będzie wymiana tej uszczelki przy okazji regulacji zaworów

Comment

wymień jeszcze zaworek odmy, skoro przecieka wytwarzać się może ciśnienie.

Comment

Masz na myśli ten zawór?

Comment

Working...
              X