Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Hondata

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Hondata

Witam Was.
    Poszukuję informacji (a przede wszystkim ludzi) w temacie sterownika Hondata.
    Zakupiłem samochód wraz z sterownikiem i mam problem z podłączeniem go z samochodem.
    Będę wdzięczny za podpowiedzi w tym temacie - studiowanie forum Hondaty wolałbym zostawić sobie na deser

Pozdrawiam.

Sterownik od FlashPro zainstalowane? Licencję od FlashProManager rozumiem, że masz?

Last edited by pablo_see; 01-11-2023, 18:04.
    Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
    Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Tak, wszystko mam. Program zainstalowany i zaktualizowany, sterowniki również zainstalowane. Po uruchomieniu Flash Pro Managera (v4.1.6.0) i podłączeniu HONDATY - dziś pojawił mi się komunikat o aktualizacji softu (firmware'u). Zrobiłem i następny komunikat informuje że kalibracja zapisana w FlashPro jest z poprzedniej wersji FPM - rekomendują przeładowanie jej z nową wersją softu. - czy chcę to zrobić - daję TAK i komunikat jest że Kalibracja jest chroniona przed odczytem. Mam ją usunąć i z FP i załadować oryginalny plik by dokończyć update?
      Problem w tym że to jest nowa instalka na moim kompie - nie wiem czy on chce oryginalny plik z programu FPM czy ten wgrany wcześniej do autka - bo nie wspomniałem że autko jest już lekko zmodyfikowane.
      Nie wiem co dalej?

Comment

Working...
      X