Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Metaliczne dźwięki przy pszyspieszaniu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Metaliczne dźwięki przy pszyspieszaniu

Cześć,

Potrzebuję zidentyfikować ewentualną usterkę w układdzie napędowym. Przy ostrym przyspieszaniu (słychać dopiero jak auto złapie trakcję, co w obecnym okresie jest trudne pomimo szpery ) z lewej strony jest słyszalne mechaniczne "terkotanie".
    Początkowo obstawiałem przegub, ale nie słychać go wogóle przy max skręcie kół w jedną czy drugą stronę.
    Od jakiegoś czasu zaczęło się to nasilać
    Niestety mój lokalny mechanik nie był w stanie tego zdiagnozwoać, ale być może dlatego, że bardziej nadaje się do wymiany olejów i filtrów niż diagnostyki.
    Będę wdzięczny za pomoc.

Dźwięki słyszalne są na nagraniach:
    "Civic - odgłosy" => 4-5s i 10s
    "Civic - odgłosy1" => między 4-5s(pojedyncze), 6-7s(już lepiej) i 9-10s

Civic - odgłosy.mp3
    Civic - odgłosy1.mp3

Problem zdiagnozowany?? Mam u siebie podobnie, głośne "terkotanie" Podczas ostrzejszego startu, obstawiam przegub wewnętrzny.

Comment

Wiem ze to może dziwnie zabrzmieć ale sprawdźcie czy macie koła dokręcone. Kiedyś takie stukanie miałem.... a okazało się że śruby są luźne.

Comment

Ciężko teraz do końca stwierdzić, gdyż mam założony przelot 2,75' więc jest trochę głośno , ale.....
        Chyba już tego nie słychać, a na pewno miałem rozwaloną poduszkę olejowo-gumową pod silnikiem - zalałem to dziadostwo klejem do szyb(zresztą 2 pozostałe też zakleiłem ) i działa(oczywiście trzeba oczyścić, odtłuścić, jakiś primer itp)

poduszka.jpg

Na pewno pozbyłem się problemu drgań przy obrotach jałowych - tak do ok. 1100-1200rpm

Comment

Working...
        X