Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skrzynia w Fn2

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Skrzynia w Fn2

ostatnio czytałem artykuł i było napisana ze skrzynie lubią się psuć i tu moje pytanie bo wyczytałem ze warto wymienić olej w skrzyni i tez bylo zeby zrobic regulacja luzu zaworowego ? Bo u mnie sprzeglo jest troche twarde nie bierze od dolu ale 2 biek nie raz trzeba poprawiac zeby wrzucic ? Mial ktos do czynienia z jakimiś problemami w skrzyni ? bo jestem kompletnie zielony w tych tematach
    Last edited by mario86; 26-02-2017, 17:01.

A masz jakąś dokumentację albo możesz sprawdzić czy luzy zaworowe i olej w skrzyni były wymieniane? Od tego warto zacząć, może ktoś to nie tak dawno robił, wtedy szkoda zachodu. Niestety w usportowionym aucie czasem skrzynia ma ciężkie życie, może być niestety tak z tego co piszesz, że np. synchronizator 2 biegu jest niesprawny... ale trudno to zdiagnozować z klawiatury kompa
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

A twardość sprzęgła od czegoś zależy ? Bo u mnie twarde jest jak się przesiadam w octavie rodziców to cisne jak u siebie to lekko do ziemi mi wpada he

Comment

Zamieszczone przez mario86 Zobacz posta
        A twardość sprzęgła od czegoś zależy ?
        Od zużycia i przebiegu. Żadne regulacje tego nie zmieną. Pytanie ile nalotu ma sprzęgło?

Comment

nie wiem szczerze samochód ma przejechane 125 tys ,jak bylo traktowane bo jestem 4 użytkownikiem z tego moj poprzednik mial je 6 miesiecy bo mieszka w norwegii i nie oplacalo mu sie trzymac , jest z salonu Polskiego,a 2 wlasciciel z Poznania mial swoj warsztat , sprzęgło jest twardsze niz np u moich rodzicow w octavi bierze w miare bo jak naciskam i puszczam od podlogi to bierze

Comment

nie wiem szczerze samochód ma przejechane 125 tys ,jak bylo traktowane bo jestem 4 użytkownikiem z tego moj poprzednik mial je 6 miesiecy bo mieszka w norwegii i nie oplacalo mu sie trzymac , jest z salonu Polskiego,a 2 wlasciciel z Poznania mial swoj warsztat , sprzęgło jest twardsze niz np u moich rodzicow w octavi bierze w miare bo jak naciskam i puszczam od podlogi to bierze
            Czy Twoje FN2 jest czarne, ma gwint YellowSpeed, 8-tłoczkowy hebel z przodu?

Comment

Srebne jak na zdjeciu standart zawieszenie

Comment

Po opisie wnioskowałem, że te auto jest mi znane, ale widzę, że kolejny właściciel z Norwegii, który nie ma czasu

U mnie sprzęgło po ~100 tys. było już zajechane, więc po 125 tys. pewnie jest jeszcze gorzej.

Comment

dlatego chyba bedzie czas na wymiane ile Cie kosztowała taka przyjemność ? po za tym jest twardsze to w miare chodzi bo nie slizga sie i w miare bierze
                  Last edited by mario86; 27-02-2017, 17:19.

Comment

dlatego chyba bedzie czas na wymiane ile Cie kosztowała taka przyjemność ? po za tym jest twardsze to w miare chodzi bo nie slizga sie i w miare bierze
                    Nie pamiętam. Chociaż u mnie sprzęgło + docisk było wymieniane podczas składania Franka, więc cena nie będzie miarodajna. Wydaje mi się, że często ludzie pod uwagę Exedy jako zamiennik. Chociaż nie jestem pewien czy OEM nie jest produkowane właśnie przez Exedy.

Comment

Zmieniałem sprzęglo na oem i po 100kkm nalotu było zjechane niemal do zera. Koszt roboty to coś 200zł ale faktury ani rachunku nie dostałem

Comment

W serwisie hondy zalecają wymianę oleju w skrzyni po 120 tyś. Oglądając, rozmawiając i szukając swojego FN2 mogę powiedzieć jedno, sprzęgło w type R VIII= 100 tyś, chyba że ktoś oszczędzał to moze faktycznie do tych 120 wytrzyma
                        Zapraszam do obserwowania i komentowania: RED ===DREAM===TYPE R

Comment

a olej do skrzyni jaki polecacie?

Comment

Zamieszczone przez marcinfn2 Zobacz posta
                            a olej do skrzyni jaki polecacie?
                            ultra mtf 3

Comment

ravenol mtf 2

Comment

Working...
                              X