Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obd hud Display

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Obd hud Display

Montował u siebie w R18 ktoś takie ustrojstwo?

Chciałbym wyciągnąć z tego tego informacje o temp płynu chłodzącego i oleju, da się w przypadku ix?

montowałem cos podobnego https://www.civicforum.pl/showthread...st-Blue/page27 aczkolwiek wydaje mi się, że to tylko inny interfejs zewnętrzny a funkcjonalność taka sama bo menu i ustawienia sa identyczne
    po pierwsze to jak nie sprawdzisz to sie nie dowiesz - chyba, że właśnie ktoś montował ale tu tez może być ważny temat wyposażenia wersji
    pod drugie u mnie to działa w 90% dobrze... dziwnie działa niestety temp. oleju w silniku - przeskakuje samoczynnie miedzy max a jakaś wartością, która wydaje się być chwilowa i prawidłowa (niższa) i poległem na doszukaniu się jak to przeskakiwanie wyłączyć
    płyn chłodzący natomiast ma aż 3 opcje i wydaje się, że jedno jest z bloku, jedno nie wiem gdzie (termostat chyba bo ruszało później) a jedno za chłodnicą. Pojeziłem chwile potestowałem i zostawiłem tam gdzie pojawia się najwyższy odczyt czyli miejsce które może być newralgiczne i taki odczyt ma sens
    po trzecie wskazania oleju w skrzyni, które mnie interesowały ze względu na CVT wydają się całkiem poprawne, jak temperatura katalizatora, oraz napięcia i prędkość.
    doładowanie turbo wskazywało za mało niezależnie na jakich jednostkach ustawiałem, dopiero wskazanie korekty - szukałem tego w sieci - sprawiło, że wskazania są powiedzmy - dość prawdopodobne

podłączyłem to do HR-V i zasadniczo działały 3 rzeczy - temperatura chyba, napięcie i prędkość. Ale... miałem mało czasu i w sumie nie resetowałem tego urządzenia po przełożeniu wiec nie wiem czy do końca nie jest kompatybilne z uboższym interfejsem HRV (civic ma dużo bogatsze wyposażenie oraz chyba trochę więcej czujników) czy auto potrzebowałoby chwili (tak tez było w civic) zanim się skomunikuje w pełni...

generalnie za ta kase można ryzykować tym bardziej ze zwroty na aliex jak dla mnie działaja czasem szybciej niz na allegro
    Last edited by Lcfr; 06-03-2025, 15:38.
    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Working...
    X