Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic x nawigacja swap na polift

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic x nawigacja swap na polift

Witam, czy nawigacja poliftowa z pokrętłem podejdzie do auta z 2017? Chciałbym zmienić na coś nowszego bo ta moja już pada i trzeba zmian.Z kodem nie ma problemu więc pytanie czy można wkładać do starego auta poliftową wersję?

Zamieszczone przez DwaDuzeDe Zobacz posta
    Z kodem nie ma problemu
    z tego co ludzie piszą na fb jest problem jak go nie masz... jak masz to podmiana jest do ogarniecia - jest temat na forum. tyle, że niekoniecznie jest sens - zalezy ile to wychodzi...
    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
      z tego co ludzie piszą na fb jest problem jak go nie masz... jak masz to podmiana jest do ogarniecia - jest temat na forum. tyle, że niekoniecznie jest sens - zalezy ile to wychodzi...
      Ok, nie chcę Chinola bo znaleźć wersję gdzie wszystko działa to wyczyn. Mam nawigację więc kwestia wtyczek kabli czy to podejdzie p&p czy trzeba coś przerabiać czy dokładać pod wersję z pokrętłem/guzikami.

Comment

Kod można sobie wygenerować w necie, czasem jest w schowku.

Comment

Zamieszczone przez DwaDuzeDe Zobacz posta
          Kod można sobie wygenerować w necie, czasem jest w schowku.
          Mysle, ze mozesz się tu mocno zdziwić. Ale jak Ci się uda to się podziel ze społecznością forum.

Ja mam polifta i tez nie zdecydowałem się na przejscie na "chińczyka" z uwagi na tak jak wspomniałeś braki w funkcjonalnosciach. Finalnie zostałem przy OEM + bezprzedowody moduł Android Auto.
          Natomiast realnie nie wiem czy porywałbym się na zmianę OEM przed- na OEM po-lift - tylko dla fizycznych klawiszy i pokrętła.

Comment

No więc, tak, radio kupiłem i włożyłem, działa 'wszystko' ale jest kłopot bo nie ma dźwięku i pokazuje błąd wzmacniacza w samo-analizie (3 guziki radia i opcja pierwsza), teoretycznie powinienem sprawdzić wzmacniacz (w nogach pasażera pod blendą) ale nie mogę się zebrać bo brak czasu. Z plusów samo radio działa szybciej i płynniej niż stare, widać różnicę. Jak dźwięk ruszy to warto, bez dwóch zdań ale to moja opinia tylko, subiektywna przecież. Tutaj chyba nie można czegoś źle podłączyć, bezpiecznik pod maską sprawdzony, zostaje inna awaria (wzmacniacz) albo sprawdzenie czy ze starym radiem będzie działać. Są wersje auta bez wzmacniacza jak by co. To też chyba może być jakiś kłopot, nie wiem.
            Radio zawsze nowsze. Trafia się po 1000-1500zł używka więc chinol i tak droższy.
            Co do kodu na stronie hondy można sobie kod wygenerować... Mi się udało i wiem że to działa z innych stron.

Comment

Working...
            X