Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wideorejestrator - kamerka dużo podrużuję.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Tak, tym swoim Androidem 4.2.2 dali ciała. Tego nie powinno się robić fanom Hanki
    Z kolei ta kamerka to nowość, jeszcze mało ludzi je ma u siebie.
    A czy Full HD czy 4K to wszystko często zależy od jakości matrycy i zastosowanej elektroniki, nie cyferek.
    Potęga marketingu jest niebezpieczna.
    Przykładem były plazmy Panasa, które ze swoim HD Ready na łopaty rozkładały Full HD LCD.

Pojemna karta jest w przypadku tego HDR mniej istotna, bo tam jest tylko FHD.
    32GB w spokojności wystarczy, wesela czy film z wycieczki na tym kręcić nie trzeba
    Ma działać wtedy kiedy potrzeba, a akurat w tym ustrojstwie jest sporo ciekawych opcji.

Comment

@Typek[emoji2400] , mam 256Gb i przy dużej rozdzielczości nagrywania jest mało .
      32Gb to jest poprostu nic .
      Ważny jest parametr optyki 1,8 wtedy w nocy dobrze nagrywa.

Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez Bodex1 Zobacz posta
        @Typek[emoji2400] , mam 256Gb i przy dużej rozdzielczości nagrywania jest mało .
        32Gb to jest poprostu nic .
        Ale to przecież się zapętla... Wiec jakieś 2-3h jazdy rejestrowanej wystarcza. Chyba, że zawodowo walisz trasy po 5-6h i chcesz mieć materiał życia.
        Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
        Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

...a ponieważ rejestrator pracuje w pętli zamiast pakować kasę w gigantyczną kartę lepiej zainwestować w mniejszą, ale dostosowaną do takiej pracy ciągłej, dedykowaną do wideorejestratorów i tego typu urządzeń. Wielu producentów ma takie serie kart typu "endurance".
          Uniwersalną kartę dość łatwo zajechać, przestaje rejestrować, nie da się odczytać i jest "po ptokach" więc to wszystko traci sens.

Comment

Dla przykładu tabela od Kingston'a.

porównanie.jpg

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
            ... Denerwujące jest tylko to że nie da się jej "gadania" wyłączyć przy uruchomieniu, tzn. zawsze gada regułkę przy przekręceniu kluczyka "że się uruchamia itd".
            ...
            Da się to obejść wgrywając ręcznie firmware z podmienionymi ścieżkami dźwiękowymi.

Dla lubiących kombinować:
            https://dashcamtalk.com/forum/thread...english.43875/
            Last edited by mark; 19-11-2021, 12:08.

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
              Ale to przecież się zapętla... Wiec jakieś 2-3h jazdy rejestrowanej wystarcza. Chyba, że zawodowo walisz trasy po 5-6h i chcesz mieć materiał życia.
              Co ty , mniej . U mnie 5 min filmik ma 500-600 Mb , a zawsze są zapisane na stałe przez wstrząsy , próg , dziura .1/3 jest zajęta .
              Ja gdy jadę z Niemiec 12h to mam ostatnie 8h przy 256Gb
              32 GB to jest dzisiaj śmiech .
              Honda znowu chce dwóch klientów zerżnąć z kasy za nic .
              Na zasadzie : przyjdzie głupi i kupi .

Na obecne oferty najlepszym videorejstratirem patrząc stosunek ceny do funkcji , jakości i oferty to Mio MiVue 866 .
              Świetny obraz
              Pamięć do 512Gb
              Łączność ze smartfona WiFi
              Mapa fotoradarów Europy z darmową aktualizacja .
              Ostrzeganie przed przeszkodą
              Plus cała reszta funkcji .
              Za 1200 ,1300 można mieć zestaw Duo z kablami

Comment

A ja się zastanawiam na zmianą (nowej kamerki też) montażu z przyssawki na przyklejoną podstawę .Wygląd i większy wybór za tym przemawia. Obawiam się jednak tego że później czy to na szybie czy na nakrapianym polu pod czujnikami zostanie ślad albo w ogóle duże uszkodzenia -kropki się oderwą..

Comment

Zamieszczone przez Ahc9 Zobacz posta
                  A ja się zastanawiam na zmianą (nowej kamerki też) montażu z przyssawki na przyklejoną podstawę .Wygląd i większy wybór za tym przemawia. Obawiam się jednak tego że później czy to na szybie czy na nakrapianym polu pod czujnikami zostanie ślad albo w ogóle duże uszkodzenia -kropki się oderwą..
                  Oryginalna taśma 3m czy w zestawie co jest od Mio czy viofo i w żadnej z kilku Hond nie uszkodziłem tych kropek od szyby bo kamery przekładałem po zmianie auta.
                  Także spokojnie możesz montować.
                  Do tego montaż pod oświetlenie kabiny zajął mi dokładnie 15 minut:

Hej, Zakupiłem wideorejestrator: https://allegro.pl/rejestrator-mio-mivue-698-dual-64gb-smartbox-i6648074975.html Dziś poprowadziłem kable przez całe autko i zostało mi to na czym kompletnie się nie znam. Chodzi o podłączenie tego Smartboxa w wersji II*. Wszystkie kable doprowadziłem do schowka (przód, strona pasażera). Chciałbym tam również umocować tą puszeczke. I teraz pytanie: Są 3 kabelki: 1) czarny z oczkiem, 2) czerwony, 3 żółty z bezpiecznikami. Czy da się to podłączyć pod

Zrobiłem tak jak powyżej + adapter viofo

Masa do śruby prawej co trzyma obudowę oświetlenia, plus podpięty do "czerwonego" od zasilania do lampek.
                  Cała filozofia.

Comment

Mio ma stopkę klejona do szyby .
                    A Viofo ma moduł GPS, na który zatrzaskuje się kamerka . Natomiast tylna cała jest klejona do szyby.
                    Jednak gdy okleiłem folia szyby, to przykleiłem do plastiku obudowy szyby i klapy tylnej .

Dzisiaj kupiłbym MIO ze względu na bazę fotoradarów z darmową aktualizacja na EU .
                    Mio ma też bardziej wysycone kolory nagranego obrazu .
                    Minus MIO to 2 x grubszy kabel do tylnej kamerki .

Comment

Plany miałem inne ale przy ostatnich wyprzedażach wpadła mi w ręce kamerka firmy navitel model r600 gps za tylko 180zł .Jak będzie w użytkowaniu to się okaże, choć pewnie za te pieniądze nic lepszego bym nie znalazł , jednak jeśli chodzi o wygląd montażu , taką dyskrecje, stabilność to faktycznie na przylepca jest ok. Mam też nadzieję że nie będzie potrzeby -jak z przyssawką - co jakiś czas przyklejać z powrotem.

Comment

Ja nie mogę ale może ktoś połączy ten post z poprzednim żeby nie zaśmiecać.

Zastanawiam się czy nie można zamiast adaptera użyć powerbanku (np. xtorm fs202) .Gniazdo zapalniczki (działa tylko z kluczykiem w stacyjce) - powerbank - wideorejestrator z włączoną funkcją parkingu.
                        Last edited by Ahc9; 05-12-2021, 12:01.

Comment

Working...
                        X