Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak podłączyliście CB?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak podłączyliście CB?

Witam,
    pytanie kieruję do użytkowników CB - do czego podpieliście u siebie radyjko? I jakie miejsce, według was, jest najlepsze na montaż radia?

Pozdrawiam,
    Szymon

Możesz podpiąć się pod zapalniczke,a miejsce montażu polecam tunel środkowy obok lewarka zmiany biegów

Comment

Tak jak Kolega wyżej, miejsce przy prawej nodze jest spoko. A podpiąłem się również pod zapalniczkę.

Comment

A czy musieliście pociąć kable czy udało Wam się jakoś bezinwazyjnie podpiąć pod wtyczkę?

Comment

Ja przerobiłem kable pod wejście tzn. zakupiłem wtyczkę do zapalniczki wlutowałem w nią przewody i kiedy chcę korzystać z CB to wkładam wtyczkę w gniazdo zapalniczki i trybi. Nie wiem jaką masz budę ale ja w EG3 mam radyjko w panelu środkowym, elegancko pasuje i nie widać go

Comment

Jeżeli chodzi o miejsce to jest temat -> https://www.civicforum.pl/showthread.php?t=1680 a ja podpięte mam pod zapalniczkę, a dokłądniej do zapalniczki mam podłączony rozgałęźnik na 3 gniazda i w jednym z nich siedzi wtyczka od CB radia.

PS. zapraszam do zapoznania się z regulaminem forum i przedstawienia się w odpowiednim dziale.

Comment

Ja również mam rozgałęziacz. W drugim gnieździe mam antyradar

Comment

Zamieszczone przez szymu Zobacz posta
                pytanie kieruję do użytkowników CB - do czego podpieliście u siebie radyjko?
                Większość użytkowników podpina się pod zapalniczke, jednak bardzo dobrym i estetycznym rozwiązaniem ze względu na schowanie kabli jest podpięcie się bezpośrednio pod akumulator.

Zamieszczone przez szymu Zobacz posta
                I jakie miejsce, według was, jest najlepsze na montaż radia?
                Najlepsze to takie w którym masz swobodny dostęp do radia. Nie ma złotego środka, wszystko zależy od samochodu, wielkości radia, Twoich preferencji.

Comment

Alan 78 wlozony miedzy podlokietnik a siedzenie pasazera, doskonala lokalizacja

Comment

ja miałem podpiete radio pod akumulator i wszystko było spoko zasieg i wogule odbiór ale stwierdziłem ze przepna pod zapalniczke zeby było ładniej:P i mam teraz ładniej ale zakłucenia sie pojawiaja jak włacze wycieraczki na deszcz lub jak uzyje klaksonu
                    reasumujac zalecam podpiecie pod akumulator i problem z głowy ja mam radyjko unidem 410 i antene hustler metrówke jak tylko sie troszke ociepli to zmieniam podłaczenie na takie jak miałem znaczy na bezposrednio do akumulatora

Comment

Zamieszczone przez sebastiano Zobacz posta
                      ja miałem podpiete radio pod akumulator i wszystko było spoko zasieg i wogule odbiór ale stwierdziłem ze przepna pod zapalniczke zeby było ładniej:P i mam teraz ładniej ale zakłucenia sie pojawiaja jak włacze wycieraczki na deszcz lub jak uzyje klaksonu
                      reasumujac zalecam podpiecie pod akumulator i problem z głowy ja mam radyjko unidem 410 i antene hustler metrówke jak tylko sie troszke ociepli to zmieniam podłaczenie na takie jak miałem znaczy na bezposrednio do akumulatora
                      Miałem dokładnie to samo z moim unidenem, podpięty pod zapalniczke robił zakłócenia od nawiewu (4stopien) wycieraczek, przednich i tylnych.
                      Podpięcie pod aku rozwiązuje problem.

Comment

Dobra, a jak podłączyć bezpośrednio do akumulatora? Chodzi mi dokładnie o pociągnięcie kabla.

Comment

Jak to jak? + do +, - do -... Przy radiu masz kabel 2-kolorowy(czarno-czerwony) i ciągniesz go do akumulatora.

Comment

a ja w sedanie radyjko umieściłem w półeczce, która jest obok ręcznego, musiałem niestety wyciąc dno tej półeczki ale nic nie widać a kable puściłem tunelem do kabli od zapalniczki i nic nie widać.
                            Moja StarA i Moja NowA

Comment

ja moje CB radio , podłączyłem w identyczny sposób .

Comment

Working...
                              X